WK 2026: Scoor de beste deals! Stel jouw winnende opstelling samen met behulp van ons advies.
    € 549,- bij Coolblue.nl
  2. Specificaties 26,5" • 2560x1440 (Quad HD) • 280Hz • OLED • 0,03ms | Gebruikersreviews

ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG Zwart Review

4 juni 2026, laatste update op 4 juni 2026, 25 views Rapporteer
Product gekocht 0

voor gamen is dit echt een droomscherm. De overstap naar een glossy OLED is gigantisch; de kleuren spatten eraf en zwart is ook echt pikzwart. Met 280Hz voelt alles bizar snel en vloeiend aan.

Maar let wel op als je er ook veel op wilt werken. Door de subpixel lay-out zijn letters van dichtbij soms wat minder scherp (fringing). Al met al een prijzig scherm, maar voor puur gamen is dit absoluut de top.

Pluspunten

• 280HZ
  • Glossy coating
  • Perfect contrast en diep zwart
  • Bouwkwaliteit is erg stevig

Minpunten

• Tekst is iets minder scherp
  • Prijs is aan de forse kant
  • Je moet toch altijd een beetje letten op inbranden

Ik heb dit scherm nu een tijdje op m'n bureau staan en ik ben er echt super blij mee. Hiervoor had ik een normaal IPS scherm, maar de overstap naar deze glossy OLED is echt een wereld van verschil. Zwart is hier ook echt pikzwart en niet een soort donkergrijs, waardoor alle kleuren er echt heel dik uitzien. Als je een mooie game opstart met HDR aan, vallen je ogen er bijna uit zo mooi. Ook met die 280Hz voelt alles echt bizar soepel aan. Als je snelle schietspellen speelt merk je gewoon dat er totaal geen vlekken of vertraging in het beeld zitten, alles reageert echt meteen.

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Jawel, het blijft natuurlijk wel een OLED. Als je er echt veel op moet werken of veel tekst moet lezen, zie je dat letters soms een heel klein beetje een gekleurd randje hebben van dichtbij. Het is niet super irritant, maar je merkt wel dat het net wat minder strak is dan op een simpele monitor voor werk. Ook moet je een beetje oppassen met inbranden. Ik zet zelf m'n balk onderin Windows altijd maar op verbergen, gewoon voor de zekerheid. Gelukkig heeft het scherm zelf ook wel van die ingebouwde functies die de boel schoonmaken als hij op stand-by gaat, dus dat scheelt weer stress.

De monitor zelf voelt heel zwaar en stevig aan, de bouwkwaliteit is echt dik in orde. De voet is wel een beetje groot, dus je hebt wel wat ruimte nodig op je bureau. Het scherm start soms ook net een tikje traag op vanuit stand-by, maar dat is een klein dingetje. Het kost een hele hoop geld, maar als je vooral heel veel gamet is dit echt een geweldige upgrade waar je geen spijt van krijgt.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/OVceB4BkEIcVe24mh2YYScJcuoo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/2506548/1Wvbrv37wm647fmVman66AvaUb3HRGXdXweIybgQCAsM4nJcXN.jpeg?f=620xauto

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG Zwart?