WK 2026: Scoor de beste deals! Stel jouw winnende opstelling samen met behulp van ons advies.
    € 238,95 bij Belsimpel
  2. Specificaties Android, iOS compatibel en 43g | Gebruikersreviews

Amazfit Balance 2, Zilver (Zwart) Review

31 mei 2026, laatste update op 31 mei 2026, 14 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb de Amazfit 2 Balance nu ongeveer een half jaar in bezit als dagelijks dragend en sporthorloge, en ben duidelijk onder de indruk van het horloge. Ik was al meer dan een jaar op zoek naar een vervanger van mijn 4 jaar oude Suunto, en had al heel wat merken en verschillende horloges vergeleken. Maar de Amazfit 2 Balance wist voor mij de juiste balans te vinden; een goed gebouwd sporthorloge dat toch aanvoeld als een business no-nonsense horloge. Het is stevig, gebruikt saffierglas (!), heeft een goede kleurweergave en beeldscherm, gaat 2 weken mee bij "normaal" gebruik en registreert al mijn sporten naar volle tevredenheid. Natuurlijk zijn er andere horloges die dat ook hebben, maar niet voor 250,- euro.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Premium feel
  • Goed geprijst
  • Business look
  • Saffierglas
  • Prima functionaliteiten

Minpunten

• Sommige apps zijn nogal basic
  • Geen integratie met bijvoorbeeld Spotify

Zoals in de korte beschrijving hierboven al gezegd, was ik al een poos op zoek naar een goede opvolger voor mijn Suunto Spartan Trainer. Dat is absoluut geen hoogvlieger, maar deed wat ik op dat moment nodig had. Ik heb lang gezocht, en daarbij gekeken naar horlogoes van de merken Suunto, Garmin, Coros en Polar. Geen Samsung of Apple, want ik zocht een sporthorloge (geen smartwatch) die meer dan een week op 1 batterijlading kon draaien.

Voor mij was belangrijk dat het horloge niet te veel mocht kosten (het leven is al duur genoeg), het moest er ook "businesslike" uitzien met saffierglas, robuust gebouwd zijn, muziek kunnen afspelen, kaartnavigatie hebben voor hikes en meer dan 1 week meegaan op een batterij. Dat was een lastige opgave, want veel huidige modellen konden niet aan al deze eisen voldoen. Vooral kaartnavigatie (geen breadcrumbs) en saffiierglas zijn moeilijk te vinden in een prijsklasse onder de 300-400 euro.

Uiteindelijk heb ik de Amazfit 2 besteld, en geen moment spijt van gehad. Het voldeed aan al mijn verwachtingen, en draag hem voor zowel op mijn werk als bij het sporten. Ik fiets dagelijks, ren en zwem elke week en doe aan bootcamp. De automatische sportregistratie doet het (voor mij) prima, en op mijn werk laat het keurig notificaties zien voor email, berichten, telefoontjes en meer. In de nacht doe ik hem wel uit, want slaapinfo heb ik niet nodig en het bespaart energie.

Het horloge is echter niet perfect. Sommige apps zijn vrij basic, en ik kan ook niet volledige berichten op het notificatiescherm lezen. Kaarten laten zich lastig downloaden, en ik mis ook de integratie met bepaalde apps zoals Spotify. Ik gebruik lang niet alle apps (Zepp pay werkt bijvoorbeeld alleen met Mastercard). Maar ik hoef ook niet een horloge met allemaal toeters en bellen die een normaal mens en amateursporter niet gebruikt. Voor 250,- euro is dit een heel fijn horloge.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Amazfit Balance 2, Zilver (Zwart)?