ASUS ZenWiFi BD4 Outdoor Review
24 mei 2026, laatste update op 24 mei 2026, 34 views
Rapporteer
Product gekocht
Bereik van de router is beter dan verwacht, snelheid is echt top (al heb ik niet tot 2,5G kunnen gaan, wegens geen abonnement) => ik heb tot zeker 20m kunnen gaan zonder verlies verbinding.
Router voelt zeker robuust aan. Kleur is echter niet mijn stijl
Asus opties zijn zeker het overwegen waard, zeker met Aimesh en het gebruiksgemak met de app
Nadeel vond ik de bevestiging van de router (ik wou deze aan de muur bevestigen, allemaal met schroeven en geen snelkoppeling aan de beugel (beugel die aan de muur hangt)
Volume is wat aan de grote kant (10cm op 10cm breed, zonder beugel en 20cm hoog).
Pluspunten
- Bereik
- Snelheid
- Opties (bv Aimesh)
- Robuust + waterdicht buitenshuis
Minpunten
- bevestigingen(installatie)
- volume
De router zijn bereik is echt iets wat mij verbaast heeft. Zelf in huis op het derde verdiep heb ik verbinding met een redelijke goede snelheid terwijl mijn modem 20 meter verder in de tuin hangt. De snelheid is top, op wifi 7 zit ik met een gemiddelde snelheid van 800mbps met telenet terwijl ik 10 meter ver zit in de tuin (max snelheid is 1G met mijn abonnement van telenet).
De opties zijn ook een reden waarom ik dit gekocht heb, waterdicht en makkelijk verbinding maken met mijn overige Asus ROG routers (Aimesh), zonder al te veel problemen.
De enige nadelen vind ik het volume. Het is dik en lomp + bevestigingen mochten beter. Ik had een TP link router voor buiten, deze was breder maar minder dik (5 cm ipv de 10 zonder de bevestigingsbeugel). Wat voor mij teleurstellend was bij Asus is het bevestigen van de router op de beugel, bij TP Link was dit met een snelkoppeling, bij Asus moet je deze vastschroeven vanonder, wat niet altijd goed zichtbaar is.
Maar de snelheid en de opties maken deze router de overstap waard.