Wat een feel en geluid op dit toetsenbord!!
Elke klik wordt bevestigd door een feedback klik en een hoorbare klik.
Door het mechanische systeem is het toetsenbord luider dan een macbook-pro

, hij is echt bedoeld voor de zeerveeleisende computergebruiker / gamer. (me=it-prof, sc2 competitive, guildwars competitive)
Het toetsenbord is vrij zwaar wat de stabiliteit op je bureau erg ten goede komt.
De afmetingen zijn heel acceptabel, de meeste game tb's zijn erg groot en bevatten veel overbodige toeters en bellen.
De enige criteria voor toetsenborden zijn in mijn optiek:
- preciezie
- layout
- handpositie (vlak/schuin/randjes goed gepositioneerd)
- duurzaam/solide
Preciezie:
geweldig, niet vergelijkbaar met de beste tb's die ik heb gehad (logitech ultraX, macbook, mac wired en wireless toetsenbord)
Layout:
us, is persoonlijk, maar meeste IT-profs, Game-profs geven voorkeur aan us-layout.
knoppen zijn perfect van omvang.
Handpositie:
ik hou zelf van vlakke tb's deze is niet de dunste. De ligging van mijn handen tov de hellingshoek is toch erg goed. Op basis van de eerste beoordeling voelt deze erg goed. Door het grote gewicht voelt het tb tov je handen erg stabiel.
Duurzaam/solide
Volgens de technische specs schijnt deze erg lang mee te gaan, maar razer heeft niet de beste naam op dit gebied. Een goede beoordeling kan pas over een jaar gegeven worden.
Cola/bier en chips is nog niet gemorst, maar volgens mij geldt hier het zonnebrillenprincipe:
hoe duurder de zonnebril hoe zuiniger: op de goedkope zonnebrillen ga je met je dikke kont op zitten.
Conclusie:
Kost wat maar dan krijg je een niet vergelijkbare geweldige toetsenbord ervaring.
Voor de veeleisende gamer/comp fanaat is bezuinigen op essentiele hardware geen optie: je zet toch ook geen voeding van 20 euro in je computer?
Als goedkoper alternatief is de niet-ultimate variant een erg goed alternatief. Zelf vond ik de backlight een must have (en omdat elke toets een eigen LEDje heeft kost het minder dan 50 ct per toets :DDD).
Verder kan het geen kwaad om je even te verdiepen in de mechanical keyboards materie voordat je deze aankoop doorvoert.
Let op:
Voordat je em koopt wel eerst checken of je het harde geluid als positief ervaart. (er zijn filmpjes op youtube hiervoor). Dit kan een probleem zijn als je gf in dezelfde ruimte haar favo tv serie kijkt.