WK 2026: Scoor de beste deals! Stel jouw winnende opstelling samen met behulp van ons advies.
    € 18,- bij bol Plaza
  2. Specificaties PlayStation 5 • • 7 jaar | Gebruikersreviews

Kitara Fables, PS5 Review

22 mei 2026, laatste update op 30 mei 2026, 51 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het spel “Kitaria Fables” is echt een prachtig spel om te spelen, maar het spel is echt te kort om te spelen voor het verhaal… je bent er gewoon zo binnen 30 uur doorheen gespeeld. Het spel is gewoon prachtig om te spelen, het heeft drie spellen ideetjes in een spel uitgebracht… de fans van de spellen “Harvest Moon”, “Legend of Zelda” & natuurlijk “Rune Factory” gaming series fan hier onder ons zijn… vinden deze spel gewoon geweldig, maar ze zullen ook net als mij de wereldkaart & locaties meer verwachten & daarover teleur kunnen stellen. Want ben echt teleurgesteld over wereldkaart & voor te weinig locaties hebben toegevoegt zijn! Met deze reactie konden ze echt een beetje meer locaties moeten toevoegen, zodat we niet kunnen verder vervelen met het spel. Wat er een beetje leuk van het spel vindt.
Dat het wel zwaarder monsters er in het spel zitten!

Pluspunten

• Het spel is voor iedereen toegankelijk, het is een mooie familie spel voor jong & oud.
  • Het spel bied alles wat je ermee wilt doen, tuinieren & vechten bijvoorbeeld.
  • Het locaties zijn prachtig, het is gewoon te leuk om naar de omgeving te kijken & bezoeken.
  • Sommige monsters zijn best makkelijk om te verslaan, maar deze spel heeft ook gevaarlijkste uitdagingen die je kan beleven!
  • Items zijn makkelijker te verzamelen, de monsters laten heel makkelijker vallen en je kunt ze ook op het verschillende locaties verzamelen.
  • Het spel is grafisch & fysisch mooi, het is lekker kleurrijk, alsof je in het sprookjes wereld bent… doet me ook eens keertje denken aan het pretpark in Nederland “Efteling”…
  • Het spel heeft een prachtige muziek, je kan het lekker relaxen met het spel terwijl je aan het spelen bent.

Minpunten

• Het wereldkaart is te klein en heeft te weinig locaties in het spel toegevoegt.
  • Het geluids effecten van het spel met het aanvallen tegen de monsters en vijanden valt steeds uit, soms heb je het geluid en soms valt het geluid gewoon uit.Het geluids effecten van het spel met het aanvallen tegen de monsters en vijanden valt steeds uit, soms heb je het geluid en soms valt het geluid gewoon uit.
  • Bewapeningen van je personage Nyanza is niet zo makkelijk, want je moet heel soms wat opofferen om je ander status sterker te maken, maar dat valt niet zo makkelijk aan!
  • Het spel is ook nog eens veelste kort, het spel duurt wel als je snel door het verhaal heen speel… dan heb je het spel zo binnen dertig uur uitgespeeld.

Afbeeldingslocatie: https://kitaria-fables.pqube.co.uk/wp-content/themes/kitaria/img/home/homepage-section-one-logo-update.png
Papa pap papaaa… kitten power! Hey hallo & welkom op mijn nieuwe gaming review van het jaar 2023, het gaat over het spel “Kitaria fables” en het is een leuk spel om te spelen… maar er is een minpunt in het spel zodat ik twee en een halve minpunten voor heeft gegeven en daar laat ik jullie later weten waar het over gaat. Ik begin eerst met het verhaal van het spel, PlayStation (PS4 en PS5), Nintendo Switch & XBOX series, maar ik heb deze spel op m’n gaming console PlayStation 5 gekocht & meteen gespeeld. In het begin van het spel begin je met een kat die het wereld moet bevrijden van het vechtlustige monster, maar je moet eerst naar je eigen plakje (woonplaats) te kunnen vinden om te wonen. Als je bij je huis bereikt bent om te wonen, daarna in je huis heb je een spiegel. Daar kan je je eigen kat personage bewerken, maar jammer genoeg je kan geen ander naam, ik bedoel naar je eigen gewenste naam geven aan je kat personage die je ermee tegen de monsters kan bestrijden… je krijg ook een hulp van het klein wezentje, dat was het beginnetje van het verhaal, zullen we uitgebreid verder gaan met het verhaal van het spel? Oké daar gaan we met het verhaal van het spel, alrighty, here we go about the story of the game “Kitaria Fables”… here we go!
Het verhaal van het spel “Kitaria Fables” gaat over een katje die in het dorpje dat zij het in gaat wonen en zij komt in het dorpje “Paw Village” en het katje die het boerderij daar gaat huren heet Nyanza, maar deze boerderij is de overgeblevene van haar oom erfgoed gebleven en zij mag het gebruiken voor haar gewassen te zaaien, wateren en oogsten om meer geld aan te verdiennen. Maar da’s niet alles wat zij het moet doen om haar taken te voltooien, ze moet meer dieren helpen en tegen de monsters te strijden om de wereld op veiligheid te brengen en daarvoor moet ze veel werk en taken van ander bewoners te kunnen uitvoeren!
Er zijn wel best zware monsters in het spel om te kunnen bestrijden om de wereld waar Nyanza woont veilig te maken, met het verslaan van het monsters… krijgt ze van deze en sommige monsters het items die je kunt gebruiken om je wapens & uitrustingen (armors) te kunnen maken en te kunnen upgraden (opkrikken) op het hoger krachtniveaus (powerlevels) te kunnen bereiken voor krachtiger te kunnen worden met je aanval, verdedigingen & speed… dus die drie attributen heb je nodig voor in het gevecht tegen de krachtiger monsters die je tegen moeten bestrijden, met aanval & verdediging heb je voor de schade tegen de monsters te geven en het verdediging heb je nodig om tegen de monsters aanvallen tegen te kunnen en minder schade op te lopen… als laatste voor speed heb je voor movement (bewegingen) en sneller aanval nodig om goed te kunnen strijden tegen de monster die je tegen kan komen!
Later moet je nog een wijze beer helpen over de grotten & tempels waar je de drie elementen objecten moeten bemachtigen voor hem te verzamelen en aan hem te geven, nadat je dat allemaal hebt gedaan en ondertussen wordt je door z’n kleindochter wordt aangevallen om haar die objecten ook aan het verzamelen is, in het begin van het spel wordt je door haar nog eens aangevallen, zodat die drie objecten niet door haar opa worden bemachtigen. Het is wel gelukt dat haar opa die elementen bemachtigd met behulp van Nyanza!
Daarna met het gesprek wordt het lucht in het rood geleurd en haar opa is wat kwaadaardigs van plan om de wereld over te nemen, maar je moet het eind aan maken en de kleindochtertje van hem wacht gewoon buiten totdat haar opa verslagen is door Nyanza, het is gelukt en het opa van die tijger is verslagen en ze gaan na het grote gesprek weg naar het ander locatie.
Nyanza & haar begeleidster gaan terug naar het dorpje die “Paw Village” heet en gaan ze lekker weer wonen en moestuinieren, ook de dieren verder helpen en daarmee leven ze nog lang, gelukkig en veiliger dan ooit… dat was het verhaal in het kort geschreven, nu gaan we verder met het onderdeel van het review met het graphics en physics!
Afbeeldingslocatie: https://static0.thegamerimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2021/09/Kitaria-Fables-collage.jpg?w=1600&h=900&fit=crop
Het spel is heel grafisch mooi, lekker kleurrijke omgeving in het spel wereld die je echt wilt wonen, ik wil namelijk wel in deze kleurrijke wereld willen wonen! Monsters zijn ook lekker vriendelijker gemaakt voor kinderen is het ook leuk om te kunnen spelen, het is namelijk een familie spel en je kan met meerdere dieren spreken… dat je offline kan spelen, dat heb ik het nog niet geprobeerd, maar als iemand met mij wilt spelen dan zet ik hem verder in het onderwerp van het gameplay onderdeel dat je het ook offline kan spelen… daar moeten we nog even wachten, maar tot die tijd kan ik het gewoon verder vertellen over het grafische onderwerp van he spel…
Nu ga ik het verder vertellen over het physics van het spel, het grafisch is goed gewerkt en met het physics hebben ze ook heel goed uitgewerkt. Alles klopt met het spel. Het schaduw en wolken werken hartstikke goed en niet te vergeten… met het regen weer hebben ze ook heel erg uitstekend aan gewerkt, daar kan echt voor het onderdeel van het graphics & physics een perfecte score geven… die geef ik aan het einde van het review, nu kunnen we verder gaan naar het onderwerp van geluid & muziek van het spel, let’s go!
Voordat we naar het volgende onderwerp van het spel verder gaan, wil ik nog wat eventjes vertellen over physics van het weer, het weer is perfect uitgewerkt met het regen en het sneeuw… als het gaat regenen dan kun je niet alles duidelijk zien en met het echte levens wereld gebeurt het ook hetzelfde met het regen, maar als het gaat dan sneeuwen dan kun je wel alles zien en stoomt het ook… dat gebeurt ook in onze echte wereld, dat was ik het even vergeten…
Nu gaan we naar het geluids effecten van het spel, ze hebben het heel goed gewerkt… maar er is een beetje in het geluids effecten aan de hand… als je gaat aanvallen tegen de monsters die je tegen kan komen. Geluid doet het wel goed, maar af-en-toe neemt het geluid weg als je gaat aanvallen en combo’s gaat maken tegen de vijanden en monsters die je tegen moet vechten, dat is wel een klein minpuntje van het spel die je kan krijgen!
Nu ga ik verder met deze onderwerp, nu wil ik verder over muziek uit het spel vertellen wat ik er van vindt… het muziek van het spel is echt mooi & rustgevende muziekjes in het spel te kunnen horen, als je tegen raid boss moet vechten, neemt het muziek meteen toe en krijg je meteen echte mooie spannende gevecht’s muziek te horen… daarmee kun je echt geconcentreerd vechten tegen mega grote monsters die je tegen kan komen in het grotten en open wereldje waar je op avontuur bent, maar dat maakt het spel echt geweldig om blijven te spelen, het spel maakt ook rustige soundtracks om lekker rustiger te kunnen spelen. Het is gewoon te mooi om ook lekker & rustiger te zijn en het spel te pauzeren te relax te luisteren en te genieten van het mooi rustige muziekje die je kan lekker luisteren… elk locatie heeft een ander teuntje die je kan luisteren, maar sommige zijn het mooi & rustig, maar niet allemaal in het locatie zijn niet het allemaal te verwachten met het mooi & rustig muziek in het spel te horen zijn... Nu gaan we naar het belangrijkste item van het spel.
Afbeeldingslocatie: https://play-lh.googleusercontent.com/WmhVBt8BlC--b1y83JUBwHCDplHbNXaZJcRBHjLzaM6U1FgxIu6YY-1rO-4RunmfqQ=w526-h296-rw
Ik ga het eerste deel van het onderwerp gameplay beginnen met het gevechten (the battle system) het gevechten die je tegen de monsters en de vijanden moeten vechten… het heeft de gevechten systeem van het spel “The legend of Zelda” gaming series, vooral het spel “A Link To The Past” van het gaming console Super Nintendo Entertainment System (SNES) lijkt het meer op dat spel met het gevechten tegen de monsters en het vijanden, maar je vecht wel sneller dan de held van het spel “The legend of Zelda” gaming series!
Het tweede deel van het onderwerp verder beginnen met het moestuineren, het is hetzelfde onderdeel van twee spellen zoals eerste spel “Harvest Moon” gaming series en het tweede spel “Rune Factory” gaming series… ik ga het eerst over het systeem van het spel “Harvest Moon” gaming series vertellen, het spel systeem van het spel is echt te vergelijken met “Harvest Moon” gaming system. Want namelijk je kan net als het spel “Harvest Moon” zaaien, watergeven & oogsten van je geplante gewassen & bloemen, daarna kun je ze verkopen om meer geld te maken voor meer uit het spel te kunnen halen… je kan je eigen wapens & uitrustingen kopen en ook nog eens te versterken, daarmee bedoel ik upgraden om je vechtende huisdier de kat Nyanza sterker te maken zodat zij heel goed tegen de monsters & vijanden te kunnen vechten en uiteindelijk te verslaan!
Het derde en de laatste deel van het gameplay onderwerp verder te gaan, ga ik verder met het spel “Rune Factory” gaming series, heb al bijna alles verteld wat er ook in deze spel “Rune Factory” gaming series system… die kun je bovenstaande informatie lezen over het spel systeem “Harvest Moon”, maar je kan meer uitvoeren die je niet in het spel “Harvest Moon” kunt uitvoeren en dat zijn de meerdere shops waar je wapens & uitrustingen kunnen om Nyanza sterker te kunnen maken. Je kan ook net als “Harvest Moon” gaming series ook je tools upgraden en nu met het “Rune Factory” gaming system kun je ook eens je wapens & uitrustingen te kunnen upgraden voor meer kitten power!
Nu ga ik verder met het locaties en de wereldkaart van het spel, het heeft wel jammer genoeg veelste weinig locaties in het matige openwereldje… dankzij de teleportalen kun je makkelijker in het sommige locaties bezoeken, maar als je van de eerste telepoort naar de volgende telepoort loopt… duurt het meestal vijf minuten lopen in het spel afstanden is niet zo lang met het lopen en door de monsters te verslaan kan het wat langer duren, dat duurt dan ongeveer vijfentwintig minuten van het spel afstanden lopen, monsters te vechten en ze te verslaan. Daar kan ik wel twee en een halve punten minder geven… dan wordt de score van tien naar zeven en een half, da’s echt de grootste minpunt van het spel… daar hadden ze meer locaties moeten toevoegen, maar er zijn ook drie tempels die je kan bezoeken en daarin de monsters te bestrijden en ze te verslaan!
Maar daar kun je niet bezoeken, zal wel megelijk zijn en dat weet ik het niet hoe en wat je daarvoor moeten doen… daar ben ik het nog niet aangekomen, maar aan het eind van het spel moest je wel een van de tempel te kunnen bezoeken en daar drie raid bosses te bestrijden en ze te verslaan. Het eerste verdieping was heel moeilijk om te vechten, daar heb je veel HP (levernspunten) herstel gerechten nodig om ze te kunnen winnen, want daar lopen de monsters waar je met aanraking met je zwaard je levens gaat downeren en ze gooien de giftige gassen op de grond waar je bent en daarmee raak je ook meteen vergiftigd en krijg je ook schade van hun en daarmee verlies je meer levenspunten dan normaal en da´s niet best om te kunnen bestrijden tegen deze monsters die je kunnen vergiftigen!
Verder kun je ook de grotten bezoeken, maar niet te vergeten ook de locaties van woestijn (het droge locaties), het moeras en natuurlijk in het sneeuw locaties waar je kan bezoeken… daar kan je ook de vriendelijke dieren tegen komen en ze ook te helpen. Dat vindt ik het echt jammer dat ze het te weinig locaties in het spel toegevoegt hebben, had eigenlijk meer locaties verwacht zoals het spellen “Harvest Moon” & “Rune Factory” gaming series… die spellen heeft echt een grote openwereld en meerder locaties dan deze spel heeft, daar hadden ze die mensen echt meer aandacht moeten geven over meer locaties in het matige openwereldje te kunnen toevoegen!
Dus er zijn nog veel locaties te bezoeken die nog steeds gesloten zijn en kan je het nog niet bezoeken, moet nog uitzoeken en onderzoeken hoe ik die locaties kan openen & bezoeken. Dus tot die tijd hebben jullie 80 procent van het wereldkaart verslag, verder moeten we nog verder bezoeken & onderzoeken hoe wij deze gesloten locaties kunnen activeren & later bezoeken, er zijn nog veel verzoeken die we moeten nog uitvoeren na het einde van het spel verhaal… als we die opdrachten & verzoeken te voltooien kunnen we misschien nog die locaties die we niet kunnen bezoeken, daarna misschier wel… nadat wij al die opdrachten & verzoeken te volbrachten, dan kunnen we misschien wel bezoeken… maar nu nog niet, dus we moeten het gewoon uitzoeken waarom wij het nog niet kunnen die overgebleven locaties van het grotten en het tempels te bezoeken en binnentreden!
Afbeeldingslocatie: https://kitaria-fables.pqube.co.uk/wp-content/uploads/2021/07/logo.png
Eindscore van het spel “Kitaria Fables” is… 7,5… maar het kan echt beter!
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Kitara Fables, PS5?