LG Sound Suite H7 Review

21 mei 2026, laatste update op 21 mei 2026, 22 views Rapporteer
Hands-on +1

De LG H7 Soundbar levert een indrukwekkende geluidservaring met diepe bas en ruimtelijk 3D-geluid. Vooral Dolby Atmos Flex Connect zorgt ervoor dat het geluid echt de kamer in wordt getrokken. De installatie via HDMI ARC in combinatie met de Dolby Atmos Flex Connect via de app ging eenvoudig en de soundbar werkt direct goed met de TV. Wel had ik in het begin wat moeite met de app-verbinding door een zwak wifi-signaal in mijn appartement. Ondanks dat is de geluidskwaliteit echt uitstekend en maakt het de soundbar een sterke toevoeging aan mijn setup.

Pluspunten

• Aanvulling op LG OLED TV
  • Premium geluid
  • Luxe uitstraling

Minpunten

• App/wifi-verbinding niet altijd stabiel
  • Eerste configuratie kan wat stroef verlopen
  • Geluid komt pas echt tot zijn recht met optimale plaatsing
De LG H7 Soundbar heeft mij in de basis echt positief verrast, vooral op het gebied van geluidskwaliteit. De basprestaties zijn opvallend sterk en gaan diep genoeg om films echt impact te geven, zonder dat het oncontroleerbaar of overdreven wordt. Je merkt dat lage frequenties goed worden weergegeven, waardoor actiescènes en muziek veel voller klinken. Daarnaast zorgt het 3D-geluid, met de combinatie van front- en upward-firing speakers, voor een duidelijk hoogte-effect. Geluiden lijken echt om je heen en boven je te bewegen, wat het geheel een overtuigende Dolby Atmos-ervaring geeft. In combinatie met Dolby Atmos Flex Connect wordt de soundstage nog breder en past het systeem zich goed aan de ruimte aan.

Wat ik wel merkte tijdens het gebruik, is dat de installatie via HDMI ARC op mijn TV probleemloos werkte, maar de app-ervaring minder stabiel was. In mijn appartement zit het wifi-punt in de meterkast, waardoor het signaal in de woonkamer niet optimaal is. Daardoor viel de verbinding met de soundbar soms weg in de app, waardoor ik instellingen niet meer kon aanpassen (in de app) terwijl de soundbar zelf nog gewoon verbonden bleef met de TV. Om dit op te lossen heb ik uiteindelijk zelf een extra wifi-punt in de woonkamer geplaatst. Daarna werd de verbinding stabiel en werkte de app zoals bedoeld. Ondanks dat minpunt is de totale ervaring heel positief gebleven, vooral door de uitstekende geluidskwaliteit en het sterke ruimtelijke effect.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een LG Sound Suite H7?