€ 999,- bij Elektrocentrum
  2. Specificaties 9.1.6-kanaals met 500W vermogen | Gebruikersreviews

LG Sound Suite H7 Review

21 mei 2026, laatste update op 21 mei 2026, 52 views Rapporteer

Een wow introductie van LG. Dit is echt een top soundbar. Grote concurrenten hebben het nakijken!

Pluspunten

• Subliem geluid
  • Prachtig Atmos geluid
  • Volle bas
  • Mooi desing
  • Aanwinst voor mijn LG OLED tv

Minpunten

• aansluiten

Ik begon eerlijk gezegd best sceptisch aan deze LG H7. Zelf gebruik ik momenteel een behoorlijk dure soundbar van één van de bekende merken, dus ik verwachtte niet direct dat LG hier echt mee zou kunnen concurreren. Maar na een paar weken testen moet ik toegeven dat deze H7 mij serieus verrast heeft. Vooral de combinatie van Dolby Atmos FlexConnect, WOW Orchestra en de ruimtelijkheid van het geluid maken dit een veel interessanter product dan ik vooraf dacht.

Qua design oogt de H7 premium zonder overdreven opvallend te zijn. De soundbar is groot, maar staat juist daardoor erg mooi onder mijn 55 inch LG G5 televisie. Het geheel oogt strak en modern. Het kleine lichteffect onder de soundbar geeft daarnaast nog wat extra sfeer. De bouwkwaliteit voelt stevig aan.

De installatie ging redelijk eenvoudig via HDMI eARC. Vooral WOW Orchestra vond ik in de praktijk verrassend goed werken. De tv speakers blijven actief samen met de soundbar, waardoor het geluidsbeeld veel voller klinkt. Dat klinkt misschien als marketing, maar het effect is echt hoorbaar. Vooral bij gewone televisie-uitzendingen via mijn Ziggo Mediabox viel mij op dat stemmen natuurlijker klinken en het geluid veel ruimtelijker aanvoelt. Het lijkt soms bijna alsof er extra speakers ergens in de woonkamer staan.

Ik heb de H7 vooral getest met Netflix films, gewone tv-uitzendingen en Spotify. Vooral Dolby Atmos content klinkt opvallend goed voor een losse soundbar. Natuurlijk krijg je niet hetzelfde effect als met echte losse surround speakers, maar de upward firing speakers doen duidelijk hun werk. Vooral bij horrorfilms of actiefilms merk je veel meer hoogte en beweging in het geluid dan bij veel andere soundbars die ik gehoord heb.

Spotify luisteren vond ik daarnaast echt verrassend goed. Het stereogeluid klinkt breed, warm en ruimtelijk. Instrumenten blijven goed gescheiden en stemmen klinken helder zonder scherp te worden.

De AI Sound Pro+ modus vond ik persoonlijk minder prettig klinken. Daarbij liepen geluiden soms teveel door elkaar heen. Standard met AI Upmix gaf bij mij juist veel natuurlijker en ruimtelijker geluid.

Wat mij daarnaast positief verraste is de bass. Voor een losse soundbar levert deze H7 echt opvallend veel lage tonen. Persoonlijk zou ik in een appartement de losse subwoofer niet eens noodzakelijk vinden.

Minpunten zijn er ook. De H7 heeft bijvoorbeeld maar één HDMI eARC aansluiting en geen HDMI passthrough. Voor mensen met meerdere apparaten kan dat een nadeel zijn. Daarnaast is de prijs behoorlijk stevig. Toch snap ik na het testen wel waarom LG deze soundbar zo positioneert. Dit voelt echt als een premium product en eerlijk gezegd beter dan ik vooraf had verwacht van LG op audiogebied.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een LG Sound Suite H7?