ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC Edition 16GB GDDR6 Review
19 mei 2026, laatste update op 19 mei 2026, 32 views
Rapporteer
Product gekocht
Top kaart voor de komende jaren.
Pluspunten
- Top voor 1440p en 4k
- Goede koeling
Minpunten
- Wat hoger energieverbruik
Ik heb de ASUS Prime Radeon RX 9070 XT nu een paar dagen in gebruik en ik ben er echt positief over. Wat meteen opvalt is hoe stil de kaart eigenlijk is. Zelfs tijdens langere gamesessies blijven de temperaturen netjes en hoor je de fans nauwelijks, zeker in Quiet Mode. ASUS heeft de koeling hier gewoon goed voor elkaar.
Qua prestaties is dit echt een beest op 1440p. Alles draait soepel op ultra settings met hoge fps en ook 4K gaat verrassend goed. Vooral in games zonder zware ray tracing merk je hoeveel kracht deze kaart heeft. Het voelt echt als een kaart waar je voorlopig weer jaren mee vooruit kunt.
Wat ik ook fijn vind is dat hij er strak uitziet zonder overdreven RGB of een heel schreeuwerig design. Gewoon een nette, stevige kaart die goed gebouwd aanvoelt. Daarbij is hij voor een high-end GPU nog redelijk compact, wat tegenwoordig best bijzonder is.
Natuurlijk zijn er kleine minpunten. Onder volle belasting hoor je hem wel wat meer en het stroomverbruik ligt aardig hoog, maar dat hoort eigenlijk een beetje bij dit soort krachtige kaarten. Met een kleine undervolt schijnt hij zelfs nóg stiller en koeler te worden.
Al met al ben ik echt tevreden met de ASUS Prime RX 9070 XT. Sterke prestaties, goede koeling, stil in gebruik en gewoon een hele fijne kaart voor zowel 1440p als 4K gaming.