HP ScanJet Pro 3000 s4 Sheet-feed Scanner (6FW07A#B19) Review
18 mei 2026, laatste update op 18 mei 2026, 9 views
Rapporteer
Prima scanner, vooral als je veel papier wilt opruimen
Pluspunten
- Ideaal voor stapels administratie
- Dubbelzijdig scannen werkt snel
- PDF’s zijn goed leesbaar en makkelijk op te slaan
Minpunten
- Maakt wel wat geluid tijdens het scannen
- Dun of gekreukt papier vraagt soms extra aandacht
Deze scanner doet eigenlijk precies waarvoor ik hem gekocht heb: snel papierwerk digitaliseren. Ik had best wat oude administratie liggen en wilde dat netjes als PDF opslaan. Met deze HP ScanJet gaat dat een stuk sneller dan met een gewone printer/scanner-combinatie. Het grootste verschil merk je bij meerdere pagina’s. Waar ik eerder alles één voor één moest scannen, kan ik nu gewoon een stapel documenten in de invoer leggen. Dat werkt veel fijner.
Het dubbelzijdig scannen is daarbij echt handig. Zeker bij facturen, contracten of documenten waar aan beide kanten iets op staat. De scans zijn netjes en goed leesbaar. Ook OCR, dus tekstherkenning, is handig als je later documenten wilt terugzoeken. Verwacht alleen geen wonderen bij gekreukelde of heel dunne papieren; dan moet je soms even opletten dat alles recht wordt ingevoerd. Bij normale A4-documenten werkt hij echter prima.
De scanner is niet super stil, maar ook niet storend. Het is vooral een praktisch apparaat, geen luxe gadget. Voor thuisgebruik is hij misschien wat serieus, maar voor een klein kantoor of administratiehoek is hij zeker handig.