Wat zit er in dit pakket?
Dit pakket bestaat uit 2 dozen, één voor de speakers en één voor de subwoofer. Hierin vinden we alles wat benodigd is om de speakerset aan te sluiten.
:strip_exif()/m/851603/1WoYj56C3LGF2Qu1xSh4aPE04WnqwdD05IGPFteVAnSLXN2dtc.jpeg?f=620xauto)
Doos speakers:
- 1x actieve speaker
- 1x passieve speaker
- 1x dab-antenne
- 1x afstandsbediening
- 2x cover voor de speaker
- 1x stroomkabel
- 1x 3,5 meter luidsprekerkabel
:strip_exif()/m/851603/1WoYj7WsXK3Y9QIYS1p2QqBTGf97ijGpT9WVqMGXZsVRCqPLBe.jpeg?f=620xauto)
Doos subwoofer:
- 1x subwoofer
- 4x voetjes
- 4x schroeven voor de voetjes
:strip_exif()/m/851603/1WoYj9xoFG8OooL9Y6cnUmQ84lemphSgbJGqcrDyEvEwTlUe6m.jpeg?f=620xauto)
Hoe zit alles verpakt?
Zowel de speakers als de subwoofer zitten goed verpakt. Stevig foam en verstevigde kartonnen hoeken zorgen ervoor dat de speakers en de subwoofer geen kant op kunnen gaan in de doos en tijdens transport kan er (vrijwel) niks fout gaan.
Geluid:
De speakers klinken goed, de subwoofer is mooi aanvullend. In onze woonkamer van 30 m² gaat het hard zat; subwoofer wel iets teruggedraaid i.v.m. de buren.
Het geluid zelf is goed, mooi helder en gebalanceerd met toch een flinke punch in het laageind. Wat de speakers niet halen, vangt de subwoofer op tot 33 Hz.
Mijn eerste gedachte was: 33 Hz is helemaal niet zo laag voor een 10 inch subwoofer? Maar tot mijn verbazing is het voor het formaat van de kast toch een vrij krachtige subwoofer die de woonkamer zonder moeite vult met een heerlijke bass.
Ook voor deze test heb ik weer geluisterd naar het nummer
The Sound of Silence van Geoff Castellucci. Hier merk je echt wel dat de subwoofer de flinke basslines oppikt, terwijl de speakers zelf de rest doen. Het tweede nummer was
Billie Bossa Nova van Billie Eilish. Hier merk je echt dat dit een gebalanceerd systeem is, de subwoofer doet het zware werk en de speakers laten de rest van de muziek goed naar boven komen.
Tv-kijken met deze speakers is ook erg fijn: stemmen zijn duidelijk en met Dynamore is er zelfs een virtueel center-geluid. Dit werkt tot mijn verbazing erg goed. Ondanks dat er echt geen center channel aanwezig is, lijkt het echt alsof het geluid uit het midden komt i.p.v. uit de 2 speakers.
Dankzij de aptX-codec werkt bluetooth ook erg goed, geen haperingen of wegvallende verbinding, en is het geluid daarbij nagenoeg hetzelfde als bij bekabelde aansluitingen.
Installatie:
Bij het aansluiten van de speakers werd ik begroet met een menu op het scherm, met daarin de vraag of de actieve speaker links of rechts staat, welke taal ik wil en welke draadloze speakers ik wil koppelen (subwoofers/rearspeakers). In mijn geval moest ik een subwoofer koppelen. De speakers spelen een geluidje af, je drukt op connect op de subwoofer en het is verbonden. Zo makkelijk heb ik nog nooit een subwoofer aangesloten op een set speakers. Dit maakt het erg fijn, zodat je niet een meterslange subwooferkabel hoeft te gebruiken.
In het menu van de speakers zijn ook aardig wat opties om alles in te stellen, zoals welke modi je wilt gebruiken (film, muziek, spraak en nacht) en hoe ver de speakers staan. Ook is de dB te veranderen, zodat je het goed kan instellen voor je ruimte.
Aansluitingen en opties
Op de achterkant van de actieve speaker zien we een aantal aansluitmogelijkheden.
We zien van boven naar beneden: DAB+/FM, USB-C, HDMI ARC, Optical in, AUX IN, Speaker out en de stroomaansluiting.
Ook is er bluetooth 5.0 met aptX en AAC aanwezig om muziek te streamen via je favoriete streamingsdienst.
Met de DAB+/FM is er voor beide de mogelijkheid om 6 presets te maken. Zo kan je altijd gemakkelijk schakelen tussen je favoriete radiozenders.
De subwoofer wordt via Teufel's eigen draadloze systeem verbonden aan de speakers. Wat het erg makkelijk maakt om de subwoofer optimaal te plaatsen in je ruimte, waardoor je geen meterslange kabel hoeft te trekken naar je speakers.
Subwoofer is zowel front- als downfire te gebruiken door de draaibare voetjes.
De afstandsbediening is erg functioneel; hierop kan je alles instellen zoals je zelf wilt.
Op het dimbare OLED-scherm op de actieve speaker is alles af te lezen.
Uitbreidbaar met de draadloze Effekt 2-surroundspeakers.
Specificaties
Speakers:
- 25 mm tweeter
- 165 mm woofer
- 41 - 20.000 Hz (crossover 2600 Hz)
- 100 W RMS, 50 W per kanaal
- Breedte 215 mm, hoogte 365 mm, diepte 250 mm
Subwoofer:
- 250 mm woofer
- 33 - 190 Hz
- 150 W RMS
- Breedte 351 mm, hoogte 483 mm, diepte 380 mm
Naar mijn mening is deze set het geld echt wel waard. Het is een investering
(€849,99), maar het geluid en de ervaring die je ervoor terugkrijgt zijn verrassend goed. Dynamore is een leuke toevoeging en het draadloos verbinden van de subwoofer (en eventueel later surroundspeakers) is echt heel makkelijk. Speakers zijn stevig gebouwd en ze zien er ook nog eens netjes uit, zowel met als zonder frontje.