€ 389,- bij Amazon.nl
  2. Specificaties Wi-Fi 7 (24,433Gbps) • 4G • 7-poorts switch | Gebruikersreviews

ASUS ROG Rapture GT-BE98 Review

17 mei 2026, laatste update op 17 mei 2026, 27 views Rapporteer

Een 'gamer-router' met overcapaciteit die echt uitblinkt met custom firmware

Pluspunten

• Heel flexibel
  • 10G/Wifi 7 = Future proof
  • Merlin firmware
  • Direct aan glasveze geen probleem

Minpunten

• Groot
  • Basis firmware maar medium
  • Alleen nuttig voor de klusser

Ik heb dit monster aan mijn glasvezel modem hangen. Geen probleem met VLAN instellen: Daar is een hele tab voor. Door de 10G WLAN port én een 10G out is dit één van de weinige routers die 4G glasvezel in goede banen leidt. Je kan diverse netwerken opzetten in een mix van wifikanalen en VPS settings. Maar als je verder niet aan alle lepe 'gamer settings' komt, is deze bak verder een beetje overkill.

Tot je de Merlin firmware er op zet. Dan wordt het vermogen onder de motorkap pas echt benut voor een tal van apps zoals adblockers, tailscale en advanced monitoring van je data zonder dat ASUS over je schouder meeloert. Deze router heeft zo veel overcapaciteit voor zijn normale taken dat-ie hier bijna voor gemaakt lijkt te zijn. Gebruik je daarentegen alleen de standaard settings, dan koop je een Ferrari om je dagelijkse boodschappen mee te doen.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een ASUS ROG Rapture GT-BE98?

Voor de duidelijkheid: voor de GT-BE98 is er geen firmware van Merlin beschikbaar, hij ontwikkelt enkel voor de GT-BE98 Pro en helaas is de firmware van de Pro niet uitwisselbaar met die van de non-Pro.

Er is wel een fork van de Merlin firmware, van Gnuton, hij heeft wel support voor de GT-BE98. Maar dit loopt vanzelfsprekend altijd wat achter op Merlin firmware zelf.

Ik ben zo gek dat ik rechtstreeks support van Merlin wil en heb dus de GT-BE98 uiteindelijk door de nog meer overkill zijnde GT-BE19000AI vervangen. :P

[Reactie gewijzigd door Wildfire op 17 mei 2026 14:38]