Honor MagicPad 4, 16GB ram, 512GB opslag Grijs Review
16 mei 2026, laatste update op 16 mei 2026, 6 views
Rapporteer
Product gekocht
Pluspunten
- Scherm
- Bouwkwaliteit
- Speakers
- Pen ondersteuning
Ik heb deze tablet al een week ongeveer, op de meeste vlakken is het een uitstekende tablet, met een paar kleine tegenvallers.
Het beschikt over een 165HZ OLED scherm (geen LTPO helaas), en zowel SDR en HDR zien er prachtig uit.
De bouwkwaliteit voelt ook goed aan, ik heb de grijze versie en deze heeft een solide metalen afwerking.
De tablet is naar mijn ervaring extreem dun, amper dikker dan de USB-C poort die het herbergt, en weet toch een 10.000 mAh batterij te proppen met behulp van een SiC technologie.
De batterijduur heb ik nog niet grondig kunnen testen, maar ik verwacht wel dat deze lang mee kan gaan.
Hoewel deze de Snapdragon 8 gen 5 heeft in plaats van de Elite, is deze zeker niet incapabel. Hij handelt met gemak de meeste games en emulators af.
Helaas is er wel een tegenvaller, namelijk de software. De tablet draait op Honor's MagicOS, en deze is toch een van de mindere gepolijste Chinese skins.
Dit is te merken in kleine dingen in de gebruikerservaring. Als je links wilt openen met apps van derden moet je bijv ADB gebruiken.
Of het is niet mogelijk om sommige apps de volledige 120-165hz te laten gebruiken, zonder een app uit te schakelen /verwijderen met ADB.
De gaming features vallen ook iets tegen, maar er zijn niet veel bloatware apps.
Mocht je een nerd zijn, is er zelfs een Linux modus, in ontwikkelaars instellingen. Als voorbeeld laat Honor zien dat je hier OpenClaw op kan draaien.
RAM beheer lijkt ook prima, ik heb de 16GB versie en een game van 40GB heeft netjes op de achtergrond zitten downloaden.
Er is ook een PC-modus, maar deze is ook niet zo gepolijst als Samsung DEX bijvoorbeeld.
Ik ben geen artiest, maar de MagicPen 3 accessoire werkt wel prima, zowel software as hardwarematig.
Al met al vind ik dit een geweldige tablet, met iets minder geweldige software.