HP OmniBook 7 14-fr0970nd Review
12 mei 2026, laatste update op 12 mei 2026, 20 views
Rapporteer
Fijne, compacte laptop, voorzien van een mooi scherm
Doel van deze laptop was om lokaal wat AI te doen m.b.t. design werk, moet direct met de deur in huis vallen. Prima apparaat hiervoor!
Ik was op zoek naar een niet al te grote laptop, dan kom je snel om een 14inch variant uit en qua smaak is deze prima. Mooi, strak en helder design. Hij typt lekker en is voorzien van een mooi scherm.
De i7 en de 16gb ram is voor mij voldoende om wat lokaal AI werk te doen in photoshop, de rest van de AI load gaat toch naar de cloud en vanuit daar wordt alleen het resultaat gedownload. Voor de rest is het een zeer snel apparaat en voorzien van alle gemakken.
Het meest interessantse vind ik dat er gewoon nog een HDMI uitgang aan zit voor het direct aansluiten van een scherm, normaal zou dit allemaal via een USB-C adapter moeten. Maar in dit geval kan het dus nog direct, heerlijk. Vind ik persoonlijk echt een plus.
Daarnaast is er gewoon een USB-A en USB-C aanwezig, mocht je toch meer willen doen en aansluiten. De USB-C zit wel rechts, waar ik hem links had gehoopt. Dit omdat mijn stroompunt links in de muur zit en ik nu dus om de laptop heen moet om hem aan de lader te hangen, een klein onhandigheidje.
Kortom, voor normaal en goed AI werk is dit een goede instap voor de prijs en kwaliteit die je krijgt.
PS. het verlichte toetsenbord is ook echt een ding wat ik persoonlijk heel fijn ervaar. Even in het donker wat lichter of donkerder zetten. Dat is ook niet overal meer standaard.