€ 1.689,16 bij Beat-it.nl | alleen zakelijk
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

BenQ PD2770U Zwart Review

11 mei 2026, laatste update op 11 mei 2026, 21 views Rapporteer
Product geleend +1

Uitstekende monitor voor de semi-professional die gebruik maakt van meerdere kleurprofielen en voor wie accuraatheid het aller belangrijkste is.

Pluspunten

• 1 USB-c poort naar laptop
  • Uitstekend scherm
  • Goede software ondersteuning

Minpunten

• Erg duur
  • Zwaar

Na een aantal weken de monitor gebruikt te hebben, kan ik zeggen er erg blij mee te zijn. Het uitpakken van deze monitor is erg duidelijk door alle aanwijzingen aanwezig. Een van de eerste dingen die je tegen komt is de kleurkalibratie informatie van de fabriek. Wat ook niet standaard is, is dat je een schaduwklap erbij krijgt voor om de monitor. Deze is erg makkelijk te monteren en te demonteren, wat handig is als de kamer waarin je werkt niet uniform belicht is. Verder krijg je er een losse puck bij, dit is erg handig om instellingen te wisselen zonder de knoppen op de achterkant van de monitor te hoeven gebruiken.

Tijdens het editten in Lightroom maak ik volop gebruik van de monitor, die een bereik biedt van 99% in de Adobe RGB kleurruimte. Ook de GamutDuo functie werkt in de praktijk erg handig om foto's snel te kunnen vergelijken in zowel Adobe RGB als sRGB kleurruimtes. Ik heb DCI-P3 ook nog even getest voor het editen van een log video, hoewel ik dit normaal niet gebruik. Het switchen tussen de verschillende kleurruimtes gaat dankzij de puck erg makkelijk. De softwareprogrammas die je moet downloaden, zorgen ervoor dat je de monitor op de juiste manier kan gebruiken. De ingebouwde kalibrator bestuur je hier makkelijk mee voor jouw gebruik. Een nadeel is wel dat het slechts een 60Hz scherm is. Voor de prijs had dit van mij wel iets meer mogen zijn. Ook beschikt het apparaat slechts over HDMI 2.0, en dus geen geüpdatete versie die de volledige 10-bit 4K 60Hz configuratie ondersteunt.

Kortom, een fijne monitor in gebruik die precies doet wat hij moet werken. De prijs is fors, maar daar krijg je veel gericht gebruiksgemak voor terug. Voor mensen die fotos en videos editten is dit een ideale monitor die er voor zorgt dat je altijd de juiste kleurruimte hebt die goed gekalibreerd is. Voor mij is dit echter een beetje over-kill, ik zou genoegen kunnen nemen met een wat goedkopere monitor.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een BenQ PD2770U Zwart?