Mijn Systeem:
Draait op een top-end build met een RTX 5090 en Ryzen 9 9950X3D. Dankzij deze brute kracht draait de Nexus-software bij mij prima, maar de functionaliteit valt erg tegen.
De Review:
De kast is prachtig en het 4K-touchscreen in de hoek is een absolute eyecatcher. Maar de HYTE Nexus-software is een drama voor iedereen die van thematisering houdt:
- Animaties verdwijnen: Het is nagenoeg onmogelijk om eigen geanimeerde achtergronden goed werkend te krijgen. Vaak maakt de software van een bewegende animatie simpelweg een stilstaande foto.
- Niet op maat te maken: Het scherm heeft een unieke verticale vorm, maar de software biedt nauwelijks tools om een afbeelding of video fatsoenlijk bij te snijden of te schalen. Alles ziet er al snel uitgerekt of verkeerd uit.
- Beperkte keuze: Ook hier zijn de standaard presets (15 stuks) erg karig net als bij de Tryx panorama 360 SE. Je moet zelf uren puzzelen op internet om content te vinden die toevallig wél goed op deze strip past.
Conclusie:
Een premium behuizing hoort premium software te hebben. Dat ik op een PC van dit kaliber moet knutselen om een simpel bewegend plaatje op mijn scherm te krijgen, is belachelijk. De fabrikant laat de gebruiker al het werk doen.