Spectaculaire 3D-hardware, maar de software is een leeg omhulsel
Score: ★★★☆☆
Mijn Systeem:
Ik draai dit op een monster-systeem (Ryzen 9 9950X3D, RTX 5090). De PC is perfect gebouwd door Redux Gaming en alles draait vloeiend, maar de ondersteuning van de fabrikant (TRYX) zelf laat te wensen over.
De Review:
De hardware is een meesterwerk. Het AMOLED-scherm met de "L-vorm" geeft een spectaculair 3D-effect dat je nergens anders ziet. De koelprestaties op mijn 9950X3D zijn ook uitstekend.
Echter, de software (KANALI) is een grote teleurstelling:
- Magere bibliotheek: Er zitten slechts 15 officiële presets in. Voor een product dat draait om de wow-factor is dit veel te weinig; na een middag ben je erop uitgekeken.
- Slecht gebruikersgemak: Eigen filmpjes kun je wel uploaden, maar ze staan niet in het hoofdmenu bij de presets. Je moet telkens door submenu's navigeren om je eigen content te vinden. Een "klik-en-klaar" ervaring ontbreekt volledig.
- Geen Content-Hub: TRYX biedt geen centrale plek om nieuwe animaties te downloaden. Je wordt gedwongen om op Discord of YouTube te gaan "rommelen" om je scherm te vullen.
Conclusie:
Wie de hardware maakt, moet ook de ondersteuning bieden. Ik ben een gebruiker, geen video-editor. Prachtig scherm, maar TRYX moet echt aan de bak met hun software-bibliotheek.