€ 189,- bij Cameranu
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Viltrox AF 25mm F1.7 Air APS-C Review

5 mei 2026, laatste update op 5 mei 2026, 14 views Rapporteer

Het is ultiem handzaam en uitzonderlijk scherp en snel gezien de prijs en het formaat. Ik gebruik het niet elke dag, maar wel vaak in elke gegeven week. Ik kom van fullframe spiegelreflex en deze upgrade verbluft me elke keer. Het vult me met zoveel plezier elke keer als ik het gebruik en ik ben zo blij dat deze combinatie bestaat. Ik zou het iedereen aanraden.

Pluspunten

• Veelzijdige brandpuntsafstand
  • Betaalbaar
  • Compact
  • Geen merkbare vignetting
  • Lichtsterk en romige bokeh
  • Zeer scherp en snelle autofocus
  • Nul abberaties
  • Heel fraai microcontrast

Minpunten

• Gebrek weersbestendigheid
  • Relatief korte minimale focusafstand

Wordt gebruikt i.c.m. de Sony a6000. a6000 was €50 tweedehands en de lens €170. Hij past precies in de bekerhouder in de auto en ik merk amper dat ik de camera bij me heb als hij aan mijn riem zit als ik fiets of motor rijd. Deze lens scoort voor mij goed op alles wat ik belangrijk vind:
  • Veelzijdige brandpuntsafstand
  • Nul abberaties
  • Heel fraai microcontrast
  • Lensprofiel aanwezig in Lightroom
  • Periodieke firmware updates
Het enige dat het voor mij zou verbeteren zou zijn betere weersbestendigheid en kortere minimale focusafstand.

Het gekke is dat ik zo genomen werd door deze lens dat ik ook de 15mm f/1.7 Air had gekocht bij introductie, maar deze heb ik misschien twee keer gebruikt en vond ik voor mij helemaal niet geschikt. Dit kwam doordat vignetting op deze lens storend was, zelfs op f/8. Ook was het contrast slechter en kon ik niet overweg met de brandpuntsafstand. Deze dus weer verkocht en de 56mm f/1.7 Air ervoor teruggekocht die ook echt heerlijk in gebruik is. Ik denk oprecht dat ik met deze twee lenzen (en wat andere meer niche lenzen die ik heb) ik nooit meer een lens hoef te kopen. Ik ben gewoon klaar.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Viltrox AF 25mm F1.7 Air APS-C?