eufy PoE Bullet-PTZ Cam S4, 2 stuks + PoE Bullet Cam S4, 2 stuks met 2TB NVR Review
29 april 2026, laatste update op 29 april 2026, 19 views
Rapporteer
Product gekocht
De camera's maken haarscherpe beelden in verschillende lichtomstandigheden. De bulletcamera's zijn onovertroffen en volgen (1 persoon) goed. Helaas is de algemene ervaring bij het terugkijken van de beelden niet vloeiend. Beelden haperen soms en het lijkt erop of dit alsnog via een cloud service loopt, los van de lokale HDD. De opname begint een seconde (te) laat, dus bij snelle korte bewegingen krijg je een video zonder persoon te zien. Het belangrijkste nadeel is dat de PoE camera's van Eufy op dit moment geen RTSP ondersteunen. Door het gesloten systeem is het niet mogelijk om de camera's te integreren met bijvoorbeeld Home Assistant of een eigen NAS.
Pluspunten
- Goede beeldkwaliteit
- Bullet Cams zijn meerwaarde
- Opslag ruim voldoende
Minpunten
- Onoverzichtelijke, logge user interface
- Koppeling met home assistant of eigen NAS niet mogelijk
- Ondanks "lokaal" alsnog afhankelijk van Eufy
- Opname start met vertraging na waarnemen beweging
- Instellen van alert-zone voorkomt ook alle andere opnames
2 van 5 sterren (Slecht)
Beeldkwaliteit
Bij daglicht vangen de camera's alles mooi op. De bulletcamera draait mee bij beweging en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Hij zoomt zelfs in wanneer het object of interest verder weg loopt. We hebben één camera boven een deur in onze tuin gemonteerd, en hij volgt netjes iemand die door deze deur heen loopt. Bij meerdere personen heeft hij soms moeite. Wanneer twee mensen/dieren opsplitsen dan kiest hij er soms voor om één object te volgen, of om weer uit te zoomen.
In het donker gebruiken alle camera's infrarood zwart/wit beeld. Dit gaat over het algemeen goed, maar de camera's hebben wel duidelijk moeite met sneller bewegende objecten zoals auto's en scooters. Qua weersomstandigheden hebben ze het meeste moeite met sneeuw. Menig bloempot is toen midden in de nacht voor persoon aangezien door de 'local AI' van Eufy.
User-interface
De Eufy Security app is helaas vrij log op mijn Pixel 6. Het opstarten duurt enkele seconden en het laden van de live video stream ook weer 1 à 2 seconden. Het verversen van de lijst met opnames en het opvragen van een opname kan zelfs 10 seconden duren. Dit duurt te lang wanneer je wilt weten wie er aan de deur staat.
Notificaties heb ik helemaal uit moeten schakelen. Onze camera's filmen ook een hoekje van de openbare weg. Je weet nooit wanneer dit van pas komt op verzoek van de politie. In de app heb ik een alert zone ingesteld om alleen een notificatie te ontvangen wanneer beweging wordt waargenomen op ons terrein. Dit werkte, maar nu werden er ook geen opnames meer gemaakt van de bewegingen op de openbare weg. Idealiter zou ik die wel kort willen bewaren voor het geval er iets is gebeurd in de wijk, maar er niet direct een notificatie van willen ontvangen. Die combinatie lijkt niet ondersteund.
Integratie met de smart home
Hier begon voor mij als Tweaker de moed wel een beetje in de schoenen te zinken. De populaire Home Assistant add-on voor Eufy camera's ondersteunt de PoE camera's niet goed. De camera's bieden geen RTSP stream, dus je kunt ze ook niet makkelijk lokaal bekijken. De Eufy NVR S4 zet alle camera's in een eigen subnet. Dit is verder ook een gesloten systeem. Hoewel de opslag lokaal is, lijkt het verkeer alsnog via een cloud service te lopen. Voor mij gaf de lokale opslag de doorslag om voor dit systeem te kiezen, dus het is extra jammer dat je deze lokale opslag niet lokaal kunt bevragen.
Hoewel de beeldkwaliteit en de features van bulletcamera mij enthousiast maken, kan ik de beelden niet goed benutten door het gebrek aan integratie met de smart home, de trage Eufy app, en de beperkingen in notificatie-instellingen. Ik hoop dat Eufy nog een update hiervoor uitbrengt, aangezien het een relatief recent systeem is. Mocht de update uitblijven, dan moet ik misschien wisselen naar een ander merk dat beter integreert met Home Assistant. Ik zou dan wel weer een bullet camera kiezen.