Canon Pixma G650 Review
29 april 2026, laatste update op 29 april 2026, 40 views
Rapporteer
Product gekocht
Eindeloos desktop onderzoek gedaan naar een goede kleurenprinter (nadat ik de 2e HP-all-in-one uit het raam had gedonderd) die betaalbare prints kon maken.
Pluspunten
- zeer goede afdrukkwaliteit
- zuinig door inkt tanks ipv cardridges
- werkt wanneer je 'm nodig hebt
- wireless, ook direct vanaf je telefoon printen
Minpunten
- stof in papierlade (niet afgesloten)
- interface uit jaar nul
- spanningsval = gegevens opnieuw instellen
- max a4
Ik zocht naar betaalbare prints, omdat ik graag de vrijheid voel wat te experimenteren. De waardeloze cartridge-printers was ik om meerdere redenen zat, maar de afzetterij met de prijs van de inkt was toch wel het belangrijkste argument om naar iets anders uit te kijken. In mijn zoektocht kwam ik meerdere Epson en Canon printers tegen. Ik twijfelde vooral over de Epson ET8500, die min of meer op papier hetzelfde kan, maar wel een stuk duurder in aanschaf is. Uiteindelijk heb ik dus voor de Canon G650 gekozen, vanwege mogelijkheden/ formaat/ prijs-kwaliteit.
De Canon Megatank oplossing is geweldig. Meer inkt, dus meer printen. Maar o.a. ook door de 6 kleuren oplossing is de printer relatief zuinig. De kwaliteit van de foto's (Canon Glossy Paper) is echt heel erg goed. Met een gekalibreerd scherm (poging daartoe, want niet zoveel in te stellen op mijn Huawei schermen) is de afdruk bijna 1-1. De interface en meegeleverde software lijkt wel uit de jaren 90 te stammen en doet zeer gedateerd aan. Maar het werkt wél.
Ik heb lang getwijfeld of ik niet voor de (veel) duurdere en fysiek grotere printers moest gaan met bijvoorbeeld 8 of zelfs 10 kleuren kleuren. Maar ik zo tevreden met de kwaliteit van de prints dat ik dát kwaliteitsverschil helemaal niet mis. Het enige jammere is dat, nu de foto's er zo goed uitzien, ik niet op A3 kan printen zoals dat bijvoorbeeld wel met grote broer Canon PIXMA PRO-200 wel kan.
Het schijnt dat printkop en cartridge bij G650 gewoon door jezelf te vervangen zijn, nog een voordeeltje. Zoals meerder printers in het segment is ook de G650 een 3-1 printer. Maar ik gebruik 'm alleen voor fotoafdrukken.