Wordt verwacht
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7 Morpher, Mesh, met voetensteun Review

28 april 2026, laatste update op 29 april 2026, 65 views Rapporteer
Testpanel +2

De eerste indruk is goed. Stoel zit lekker stevig. Je kunt veel dingen aanpassen naar wens en is daarom op ieders voorkeuren wel aan te passen. Of je nu hoog of lag wilt zitten. Of je nu een stevige rugleuning wilt of eentje die met je meebeweegt. Of je nu wilt liggen met de beentjes gestrekt (in de uitvoering met voetensteun natuurlijk). Het kan allemaal. Alleen de armleuning had beter gekund, omdat je alle kanten op kunt bewegen (ook als je dit niet wilt). Ik geef deze stoel 5 sterren o.a., omdat dit voor mij de beste bureaustoel is, waar ik tot nu toe op heb gezeten.

Pluspunten

• Stevige brede stoel (ook voor zwaarlijvigen!)
  • Veel onderdelen instelbaar naar wens
  • Lekker liggen door de voetensteun en flexibele rugleuning

Minpunten

• Flexibele armleuning niet vast te zetten.

Hallo allemaal,

Dit is mijn review over de FlexiSpot Ergonomische Bureaustoel C7 Morpher. Ik heb de mesh uitvoering met de voetensteun.

Ik ben uitgekozen door het Tweakers Testpanel om mee te doen met het testen van deze prachtige bureaustoel. En dat ik de stoel daarna mag houden na het schrijven van een review, deze review, is natuurlijk helemaal tof. En een nieuwe bureaustoel kwam goed van pas, want de bureaustoel die ik in mijn thuiskantoor had was een beetje een miskoop en veel te snel versleten. De stoel was wel toe aan vervanging. Dus ben ik blij dat die krakkemikkige stoel nu vervangen kan worden met deze.

Eerste indruk

De eerste indruk is goed. Stoel zit lekker stevig. Je kunt veel instellingen aanpassen, waardoor de stoel geschikt is voor vrijwel elke voorkeur. Of je nu hoog of laag wilt zitten, een stevige rugleuning wilt of juist eentje die meebeweegt, of zelfs even wilt liggen met gestrekte benen. Het kan allemaal.
Omdat ik zelf zwaarlijvig ben (1.72m en 126 kg) is het altijd wel even spannend of de stoel wel stevig genoeg is. Het is namelijk niet de eerste keer als een stoel m'n gewicht niet kan hebben. Gelukkig is dat met deze stoel dik in orde en kan ik er prima in zitten.

Levering

De stoel wordt geleverd in twee grote dozen, netjes gelabeld met 1/2 en 2/2. Wat onhandig was, is dat de elke doos met een andere pakketbezorgdienst kwam (UPS en GLS in mijn geval). Daardoor was er in het begin wel enige verwarring toen ik erachter kwam dat de stoel met één doos nog niet compleet was, want de tweede doos moest toen nog geleverd worden. Is gelukkig goed gekomen en doet, wat mij betreft, niets onder de kwaliteit van de stoel.

In elkaar zetten

Bij de stoel zit een overzichtelijke handleiding en montage-instructies hoe je de stoel in elkaar zet. De stappen zijn duidelijk opgezet en goed te volgen in verschillende talen. Alle onderdelen zijn keurig verpakt en beschermd in plastic en schuimfolie. Er zitten zelfs witte handschoentjes bij om vette vingers en lichte beschadigingen tijdens het monteren te voorkomen. Ik mis alleen nog een hoge hoed voor de ultieme premium ervaring :+ .
Het in elkaar zetten was redelijk eenvoudig. Echt hele moeilijke handelingen zitten er niet in. Alleen de rugleuning en armleuning aan het zitvlak vastmaken is wat lomp door de grootte, maar nog steeds prima te doen.

Lekker zitten

Dan begint het leukste deel: uitproberen. En dat is in deze stoel echt genieten. Voor elk aspect is er wel een hendeltje of een knop waar je aan kunt draaien om de stoel zo helemaal naar wens in te stellen. En als je de rugleuning los zet en de voetensteun uitklapt, kun je ook nog eens lekker liggen in deze stoel. Zo kom je tenminste ook nog aan je rust toe :P .

Ervaring na 2 weken

Als je net een nieuwe bureaustoel hebt, is het altijd even wennen aan je nieuwe zitmeubel. De eerste dagen was het vooral even spelen met alle instelbare mogelijkheden tot ik mijn ideale zitinstelling gevonden had. Als je eenmaal de juiste instelling hebt gevonden, zit de stoel echt comfortabel. Het voelt vertrouwd, zoals die ene stoel die je al jaren hebt. Ik merk ook wel dat m'n zithouding een stuk beter is, dan mijn vorige stoel. Voornamelijk doordat de steun in mijn rug nu ook veel beter is.

Nadelen?

Helaas is niet alles perfect en zijn er aan deze stoel nog wel verbeterpunten te noemen. De grootste stoorzender tijdens het zitten vind ik de armleuningen. Het is heel fijn dat je die alle kanten op kunt bewegen, maar zijn pluspunt is ook gelijk een minpunt, want je kunt die armleuning niet vastzetten. Het blijft bewegen. Ook als je er per ongeluk tegenaan duwt of botst, maar met hetzelfde gemak duw die ook weer terug. Dat dan weer wel.
Tweede nadeel, welke voor mij eigenlijk niet van toepassing is, is de hoge prijs. Op het moment van schrijven kost deze stoel €689,99 via de site van FlexiSpot. Dat is behoorlijk aan de prijs voor een bureaustoel. Ik zou hem ondanks de prijs toch overwegen. Meubelstukken waarop je dagelijks vele uren doorbrengt, daarvan wordt wel aangeraden om er niet of niet teveel op te bezuinigen. En als jij, net als ik, iemand bent die veel achter zijn bureau of computer zit, is deze stoel het geld absoluut waard.

Zoek je goede bureaustoel van hoge premium kwaliteit zit je met deze FlexiSpot C7 Morpher bureaustoel met voetensteun goed. Je kunt zoveel aanpassen naar wens dat het altijd mogelijk is om de juiste zithouding te vinden voor jou. Het enige wat beter kan, zijn de armleuningen. Omdat je die niet kunt vastzetten, beweegt nog weleens ongevraagd met je mee.
Ik ben hoe dan ook erg tevreden over de stoel, want buiten dat ene puntje van kritiek (en de prijs) is de stoel gewoon erg fijn.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een FlexiSpot Ergonomische bureaustoel C7 Morpher, Mesh, met voetensteun?