€ 695,99 bij CAPS
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Gigabyte Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16G Review

21 april 2026, laatste update op 21 april 2026, 31 views Rapporteer
Product gekocht 0

Ik heb de videokaart gekocht tijdens de Q4 actie in december. Omdat ik een 60€ credit zou krijgen heb ik deze aangeschaft.
Achteraf gezien heb ik spijt. Omdat 4 maanden na dato ik nog steeds niet de refund heb en trustpilot staat er vol mee.

Met andere woorden onbetrouwbaar in hun beloften.

Pluspunten

• Relatief goedkoop

Minpunten

• Hoge mem temperatuur
  • Hoge hotspot GPU temp

2 van 5 sterren (Slecht)
Gezien dat de GPU zelf niet erg stil is terwijl ze 3 fans heeft onder load en de temperaturen van zowel het geheugen als de gpu hotspot een stuk hoger zijn dan de concurrenten en de beloning die ze niet uitbetalen kan ik niet anders concluderen dat Gigabyte niet betrouwbaar is.

Ook een extra reden is hun gebruik van thermal potty op alle onderdelen ipv normale thermal pads. Als je in de toekomst ooit het wil vervangen is het een nachtmerrie. Het gaat overal in en onder zitten. En tevens moet je dan dure thermal pads gebruiken. Nu smakken ze er gewoon een potje op welke niet duur is en zijn ze goedkoper uit.

Jij als klant blijft nadien dus met de rommel zitten. Even voor de goede orde thermal pads van goede kwaliteit kost je al snel 40 a 50€ voor een complete gpu. En hoewel die ook uitdrogen over tijd zijn ze makkelijk te verwijderen itt deze losse gel achtige paste die ze over alle componenten smeren.

Ook mag er eens goed gekeken worden naar de RMA van Gigabyte. Ze zullen namelijk hun uiterste best doen iets te vinden en een stickertje met pijl te plakken zodat ze geen garantie geven. Zelfs als het euvel niets met bv een kras of deukje te maken heeft. YouTube staat vol met deze ervaringen.

Nu weet ik wel dat het bij de andere waarschijnlijk niet beter zal zijn maar wil toch waarschuwen vooral mensen die iets kopen op basis van prijs en een beloofde bonus hier niet op moeten rekenen.

We zijn 4 maanden verder en niets heb ik gehad van ze. Als je support benadert krijg je een automatische mail dat je aanvraag is goedgekeurd voor uitbetaling en daar blijft het bij.

Tevens plaatst Megekko dus niet bij henzelf dit verhaal ingekort. Want immers zijn hoge temperaturen van zowel de gpu hotspot en geheugen niet een pluspunt. Tevens ook de luidere koeler onder belasting. Ik heb uiteraard ook de note toegevoegd over het niet uitbetalen van de bonus.

Ik zie dit gewoon als essentiële informatie voor iedereen die een product van dit bedrijf koopt. Mocht men alsnog een uitbetaling doen zal ik dat hier updaten. Maar ik verwacht er niets van.

Ook heb ik in de afgelopen maanden af en toe een vastloper gehad en krijg dan een driver time-out melding. Ik heb daarvoor ook een paar maanden een andere 9070xt gehad en nooit problemen daarmee ondervonden.

Het kan toeval zijn met de drivers maar de rest van mijn systeem is ongewijzigd met de andere 9070xt. Dus ook vreemd.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Gigabyte Radeon RX 9070 XT GAMING OC 16G?