€ 159,- bij Coolblue.be
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Garmin Index Sleep Monitor, S/M Review

19 april 2026, laatste update op 19 april 2026, 37 views Rapporteer

Ik heb een Garmin horloge, maar vind vooral de nylon band 's nachts niet prettig. Deze band doet weinig meer dan een horloge zou kunnen, maar doet wat het doet wel heel goed. De band zit prettig om je bovenarm, zowel bij gestrekte als gebogen arm, de biceps verandert dan dus van dikte, maar in beide posities zit het goed.

Als je niet al in het Garmin eco systeem zit, is de sleep index monitor weinig zinvol.

Pluspunten

• Band zit erg comfortable, zowel bij gestrekte als gebogen arm
  • Intergratie met rest van garmin is goed
  • heeft (smart) wekker die trilt, dus zonder je partner wakker te maken door een geluid, wordt je alleen wakker

Minpunten

• Als los aparaat bied het geen meerwaarde, dus als je niet al een garmin hebt.
  • Baterijduur is ongeveer 5 dagen maar de baterij status is niet direct uit te lezen (want geen display)

Ik heb een Garmin horloge, maar vind vooral de nylon band 's nachts niet prettig. Een leren band wel, maar die is me sporten weer niet handig. De index sleep monitor band doet weinig meer dan een horloge zou kunnen, maar doet wát het doet wel heel goed en zit erg comfortabel.
Eerst had ik het strakker omdat ik bang was dat het bij een gestrekte arm (dus biceps dun) er af zou glijden, maar dat doet het in praktijk niet.
DCrainmaker heeft een uitgebreide review op https://www.dcrainmaker.c...armin-monitor-review.html , voor mij de basis om deze te kopen.

De batterij duur is ongeveer 5 dagen, het zou langer kunnen worden als de bloed zuurstof meter zou kunnen worden uitgezet, maar dat kan niet. Het enigste wat je kunt instellen zijn de wekkers, voor de rest bijna niets.

Deze band heeft dus een wekker functie waarbij de band gaat trillen ipv een geluid maakt. Als je dus wakker wilt worden zonder je partner te wekken kan dat!
Volgen mij kunnen meer recentere garmin horloges dat ook, maar mijn epix2 heeft niet een dergelijke wekker functie. Je kunt een smart alarm instellen waarbij het zorgt dat je op een bepaalt tijdstip wakker bent, maar als het ziet dat jouw slaapfase zo is dat je beter iets eerder wakker kunt worden doet het dat. Geen idee of het echt zinvol is.

Als je een horloge hebt met een oudere sensor dan gen5 kan het evt meer meten dan jouw horloge, maar het kan bv geen ecg meten. Voor mij heeft de nieuwe sensor geen meerwaarde tov mijn epix.

De prijs is wel een puntje, de band heeft eigenlijk alleen zin als je al een garmin horloge hebt. Als je geen horloge hebt kan het wel meten, maar de analyses die je krijgt zijn afhankelijk van jou horloge.
De prijs was lang €170 en dat is toch wel erg veel. Momenteel is de prijs €100 wat nog steeds veel geld is, als je de nacht meting niet perse wilt of het horloge niet onprettig vind te dragen is gewoon nog steeds erg duur.
Waarschijnlijk komt binnen een paar maanden de Garmin cirqa uit, een Garmin concurrent voor de whoop. Dus een polsband voor 7x24 dat een soort horloge zonder display is. Dit zou dan ook denk ik het nut van de index sleep monitor verminderen. Ik gok dat de cirqa het nut voor de index sleep monitor vermindert of compleet vervangt.

Al met al ben ik blij met deze band, maar ben me er van bewust dat het nog steeds veel geld is voor wat het bied.
De score van 5 sterren is voor de prijs van €100 en zolang de Cirqa er niet is.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Garmin Index Sleep Monitor, S/M?