Ubiquiti G6 Bullet Wit Review

18 april 2026, laatste update op 19 juli 2026, 314 views Rapporteer
Product gekocht 0

Gebruiker van Unifi camera sinds het Unifi Video tijdperk wat je zelf kon hosten. Sinds ze over zijn naar het Unifi Protect platform en je dus verplicht extra hardware (Dreamachine) moet kopen, wil je hier met een grote boog omheen lopen

Pluspunten

• OK bouwkwaliteit
  • Matige camera kwaliteit voor het geld

Minpunten

• Verplicht Protect gebruiken

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Gebruiker van Unifi camera sinds het Unifi Video tijdperk wat je zelf kon hosten. Sinds ze over zijn naar het Unifi Protect platform wil je hier met een grote boog omheen lopen. Unifi wordt steeds meer een "Apple" en dat is een zeer negatieve bewering. De vendor lock-in wordt steeds erger. De cameras zijn nu ook niet meer bruikbaar als standalone d.m.v. een RTSP stream. Ze forceren je naar hun, niet langer meer zelf te hosten, Protect controller. Nog een apparaat wat je moet kopen terwijl dit voorheen niet nodig was. Geld uit jouw zak en een aanslag op het milieu.

Helaas geen aanrader meer. Ik heb de 14 locaties met in totaal ~66 camera's volledig gemigreerd naar Reolink i.s.m. BlueIris.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Ubiquiti G6 Bullet Wit?

Ik vind 1 ster wel iets hard. Het past niet bij wat jij niet wil, maar voor anderen is dit een prima camera. Ik persoonlijk vind protect fijn werken. Het draait toch al op de dream machine, geen extra apparaten dus. Deze cameras zijn niet bedoelt als stand alone maar inderdaad om in het ecosysteem te gebruiken.
Dat kan je vinden maar dat maakt het nog geen feit. Het is en blijft simpelweg een harde afrader. De.. concurrentie... levert... beter!; Ze snijden zichzelf in de vingers met de prijs, prestaties, het vendor gelockte platform (waar ze tevens bewust meer en meer naar bewegen) en het onbetrouwbare gedrag van het bedrijf; Hoe de dienst/software vandaag werkt, kan morgen zomaar veranderen oftewel beperkt worden.

Ubiquti krijgt meer en meer Apple trekjes, en dat is niet iets positief. Ze hebben iedereen in de stront laten zakken met het Unifi-Video debacle. Men moest opeens een vendor locked-in Dreammachine kopen. Ik wil die troep niet. Het zelf-hosten op hardware die ik al (x86 server) had was niet meer mogelijk.

Ze hebben het lesje ook niet geleerd, ze gaan gewoon door; Betreft Unifi wordt Unifi-OS al gepushed. Dat ga je op termijn ook niet zelf meer kunnen hosten.

Als je het probleem niet in ziet van dit gedrag van een vendor, dan adviseer ik je om verder onderzoek te doen.

[Reactie gewijzigd door b4llistique op 19 juli 2026 10:49]

Wat ik probeer te zeggen is dat sommige mensen een apple ecosysteem prettig vinden en daar graag wat meer voor neerleggen. De meeste Ubiquiti klanten vinden dit fijn (waaronder ik), daarom hebben ze daar nu ook volledig op ingezet.

Ik kan wel begrijpen dat je het vervelend vind dat het veranderd is. Maar in principe heeft dat niets met deze camera te maken. Die doet waarvoor hij ontworpen is, binnen het protect ecosysteem.

1 ster geven is wat mij betreft niet op zijn plaats.
Dit is geen review van het product, maar een mening over het Unifi systeem.
Bijna goed; Het zijn feiten over het Unifi systeem.

Sinds Ubiquiti steeds meer de vendor lock kant op gaat door bijv. RTSP functionaliteit uit de camera's te slopen, kan er geen losstaande review over de camera meer geschreven worden.
kan er geen losstaande review over de camera meer geschreven worden.
Waarom doe je het dan?