€ 159,95 bij Mantel
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Shokz OpenRun Pro 2 Zwart Review

15 april 2026, laatste update op 15 april 2026, 32 views Rapporteer

De Shokz OpenRun Pro 2 verraste me echt. Ik kocht hem niet voor hardlopen, maar gebruikte hem ruim een jaar bijna dagelijks op werk, op de fiets en tijdens sporten. Het grootste pluspunt is dat je muziek luistert zonder afgesloten te zijn van je omgeving. Gewoon alsof er een radio zachtjes aanstaat. Ik was sceptisch over bone conduction, maar het geluid en vooral de bas zijn veel beter dan verwacht. De fit is top en de batterij gaat makkelijk meerdere dagen mee. Nadelen zijn er ook: het design is opvallend en de belkwaliteit schiet tekort bij veel achtergrondgeluid. Toch een bijzonder sterk product.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Fit
  • Batterij

Minpunten

• Belkwaliteit met omgevingsgeluid
  • Oogt vrij aanwezig

De Shokz OpenRun Pro 2 heb ik ruim een jaar bijna dagelijks gebruikt voor sporten, fietsen, werk en gewoon de hele dag door. Niet per se als hardloopheadset dus, maar juist als allround headphone. In-ear vind ik in de stad en op kantoor vaak niet prettig, omdat je dan toch te veel van je omgeving afgesloten bent.

Ik was altijd sceptisch over bone conduction en verwachtte matig geluid, maar dat viel echt mee. Vooral de bas is veel beter dan ik had verwacht. Natuurlijk haalt het het niet bij goede in-ears, maar binnen dit segment klinkt het verrassend goed. De grote plus is dat je muziek kunt luisteren en tegelijk gewoon je omgeving blijft horen. Dat maakt hem ideaal voor fietsen en kantoor.

De pasvorm is erg goed, al raad ik aan om de maat echt even op te meten. Ik dacht dat ik de grote nodig had, maar de kleine paste prima. De batterij gaat ook makkelijk meerdere dagen mee bij normaal intensief gebruik.

Minpunten zijn er ook. Het design is behoorlijk aanwezig en had wat subtieler gemogen, zeker voor gebruik op kantoor. Daarnaast is de belkwaliteit niet geweldig bij veel achtergrondgeluid. Dan kreeg ik toch regelmatig de vraag om gewoon via mijn telefoon te bellen.

Ondanks dat geef ik hem 5 sterren. Vooral vanwege de innovatie, stevigheid, fit en het totaalplaatje. Voor wie de hele dag iets wil dragen zonder afgesloten te zijn van de buitenwereld, is dit echt een sterk product.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Shokz OpenRun Pro 2 Zwart?