2. Specificaties | Gebruikersreviews

ASUS Zenbook A14 UX3407NA-QD043W (Azerty toetsenbord) Review

13 april 2026, laatste update op 13 april 2026, 25 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het is één van de prettigste laptops dat ik ooit gehad heb. Het is een middenklasser, 32gb ram en 1tb schijf en geen grafishe kaart zoals NVIDIA.
Dat is heel spijtig want één van de grootste compatibiliteits problemen is net de gpu.
Bijvoorbeeld ik kan in lmstudio of ollama de gpu of npu niet eens zien, en dat gebeurt met andere software ook.

De prijs verhoging van 1150 euro naar 2000 euro is Absurd.

Ik heb wel van een insider tehoren gekregen dat de werkelijke verkoop prijs voor de x2 met 32gb ram, hetzelfde is als in de verenigde staten 1650 euro. De prijs zou dus snel moeten zakken van 2000 naar die 1650 euro. En bij promoties zou daar blijkbaar nog 400 euro extra van af kunnen, dus 1250 euro met black Friday.
Ikzelf heb het geluk gehad om het voor 1150 euro aan te kunnen schaffen.

Pluspunten

• Zeer licht gewicht en klein om mee te nemen
  • Word bijna niet warm (aangenaam op de schoot)
  • Geruisloos (ik hoor geen ventilators)

Minpunten

• Arm processors hebben nog heel wat compatibiliteit problemen
  • Batterij degradatie gaat snel, je kan 20% per jaar verhuurd verwachten
  • Prijs (Asus heeft haar prijzen absurd verhoogd van 1100 naar 2000 euro

Persoonlijk vind ik dat de waarde van de laptop rond de 1500 euro ligt.

Het is geen super goede laptop en heeft bugs. Maar wat de prijs van 1500 euro toch zou rechtvaardigen is de kleine formaat, mooi scherm, zeer licht, geen geluid en geen warmte en goede autonomie (ik haal 15u als ik het enkel voor web browsing gebruik). Als je iets ander dat niet compatibel is met arm64 geen zakt dat naar 8 a 9 uren door de prism conversies. Bijvoorbeeld VPN software heeft een tap driver nodig, maar dat bestaat niet voor arm64, als ik dat aanzet dan heb ik ongeveer 9 uur batterij.

Los van al die problem het ik het technisch 4 sterren op 5. De prijs heb ik niet in beschouwing gehouden want die zou snel zakken
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een ASUS Zenbook A14 UX3407NA-QD043W (Azerty toetsenbord)?