€ 352,64 bij Amazon.nl Marketplace
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Cooler Master HAF 700 Review

2 april 2026, laatste update op 2 april 2026, 10 views Rapporteer

Een behoorlijk grote en zware kast met een specifiek uiterlijk en vrijwel geen concessies kwa interne ruimte. Vooral de breedte valt op. Er zijn wat issues maar die zijn grotendeels fixbaar. Uiteindelijk erg tevreden met de kast en geen spijt van de aankoop!

Pluspunten

• 5 fans meegeleverd inclusief fan hub
  • vrijwel toolless
  • ruimte zat voor alles
  • goede bouwkwaliteit
  • makkelijke kabel management
  • prima airflow, stil

Minpunten

• geen hdd activiteit led
  • geen filter aan voorkant
  • dak en glaspaneel moet eraf om bij de onderfilter te komen
  • geen 5,25 inch front drives
  • slechte CoolerMaster software

In dit geval deel ik alleen mijn specifieke ervaring want op Youtube en andere sites zijn zat reviews van deze kast.

Ik heb gekozen voor deze Berserker variant. De andere (EVO model) met de glazen latjes en het ronde scherm aan de voorkant was net iets te blitserig voor me, al blijft dat subjectief.

Kwa ruimte kan je zowat alles kwijt zonder na te denken. Het enige waarop je moet letten is de max van 166mm CPU koeler hoogte als je voor luchtkoeling gaat. Verder kan er zowat elke kaart of waterkoeling in. Zelf heb ik de MSI Vanguard 5090 samen met de WireView Pro II erop. Het glaspaneel gaat nog net aan dicht gelukkig. Verder kan je een hoop SSD's en HDD's kwijt. Laatstgenoemde gaat via een HDD kooi aan de kabelkant van de behuizing. Deze heb ik voor nu verwijderd voor betere airflow. Kabelmanagement is moeiteloos gezien dit een 2-kamer behuizing is met ruimte zat aan de kabelzijde.

Een doosje van CoolerMaster hoort er ook bij met extra moederbord standoffs, schroeven, tiewraps en klittenband.

De kast weegt bijna 20 kilo en zeker 25 met onderdelen er in. Het is een stevige work-out als je die moet optillen. Al is dat voor een desktop niet zo'n issue als je die bv. maar 2x per jaar schoonmaakt. De glasplaat is licht getint en van echt glas, geen kunststof.

Verder zitten er 5 CoolerMaster Sickleflow fans bij. Deze zitten aan een hub, die weer op zn beurt naar een ander printplaatje gaat die weer aan het moederbord zit aangesloten + SATA voeding. De hub bevat 1 extra set pinnen(zowel fan als argb) zodat je een 6de fan kwijt kan. Je kan die dan onderaan toevoegen voor de compleetheid. Dit geheel kan je via de CoolerMaster software bedienen. Deze is nogal buggy en geeft weinig feedback. Na veel trial and error heb ik uiteindelijk de verlichting juist kunnen instellen. Windows start prima op zonder gedoe, past mijn instellingen toe en het werkt. Wellicht een idee om de software dicht te draaien via Windows Firewall om updates te voorkomen. Dan is het een set it and forget it setup. De fan snelheden laat ik aan de BIOS over.

De filter aan de onderkant kan je eruit schuiven en zit vast met magneten. Wel moet je het dak en het glaspaneel verwijderen om daar bij te kunnen. Jammer maar niet een groot probleem. De voorkant kan je overigens wel demonteren zonder de rest er af te halen. Zo kan je makkelijk bij de twee 200mm inlaatfans. De metalen zijpaneel aan de kabelzijde bevat ook filters die met magneetstrips vast zitten. Die zijn makkelijk te verwijderen voor schoonmaak.

De voorkant heeft helaas alleen een metalen mesh waar stof makkelijk doorheen gaat. Dit heb ik opgelost door zelf een filter te kopen (lap van 50 x 50 cm) en op maat geknipt. Vervolgens heb ik die met de bestaande schroeven+eigen ringetjes vastgezet. Zie foto's ter referentie. De verlichting uit de fans wordt er wel wat subtieler op maar dat vind ik prima. Schoonmaken kan dan simpelweg door met een stofzuiger langs de voorkant te gaan zoals bij mijn vorige pc.

Net als veel nieuwe behuizingen heeft deze helaas ook geen drive activiteitsledje. Met een beetje DIY skills kan je evt. een gaatje boren in de behuizing en zelf een draadje met LED'je trekken vanuit het moederbord.

Gezien de zee aan ruimte zou een versie met een 200mm fan en wat 5,25inch front bays mooi zijn (voor bv. dvd/bd drives, kaartlezer, fancontroller, hotswap bay, usb-c hub, etc.). Het is jammer maar deels fixbaar met externe versies die je aan USB kan hangen.

Al met al erg tevreden over deze kast. De bouwkwaliteit is verder prima en het ziet er allemaal prima uit. Ben blij met deze aankoop!

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Cooler Master HAF 700?