FlashForge AD5X Review
1 april 2026, laatste update op 1 april 2026, 9 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik kom van een Creality Ender 3 af, en werd het handmatig instellen en tunen zat. Dit in combinatie met het lange wachten totdat een print af is. Dus mijn oog viel op de AD5X. Gekocht via JoyBuy voor 275 euro.
Printer is makkelijk op te stellen. Als je even een YouTube filmpje van te voren bekijkt is het in minder dan 10 minuten opgesteld nadat je de printer uit de doos heb gehaald.
Eerste keer opstarten en door de automatische calibratie heen lopen duurt een minuut of 6. Dan gaat de printer automatisch zijn eerste test print doen. En als je een Ender 3 bent gewend die op 60mm/s print dan schrik je na de eerste laag die de AD5X print. Eerste laag doet de printer op 50mm/s en vanaf de eerste laag gaat de printer naar de 300mm/s
Automatisch bed leveling is een heerlijke functie.
Pluspunten
- Snelheid printen
- Robuust gebouwd
- 4 rollen filament printen out of the box
- X-Y core printer
- Vriendelijk geprijsd
- Automatisch bed leveling
Minpunten
- Fan lawaai
- Account en server inloggen
Print zag er perfect uit.
Automatisch bed leveling is een heerlijke functie.
Alleen ben ik tegen problemen aan gelopen op software gebied. Account aangemaakt voor de orca slicer om de printer toe te voegen. Kon de hele dag niet inloggen en kreeg een rare foutmelding. Een dag later lukte het wel.
Printen vanaf de wifi lukte ook meteen daarna.
Heb wel even de assen en schroefassen ingevet met een beetje vet aangezien de printer redelijk droog afgeleverd wordt.
De printer kan standaard 4 rollen filament printen. Deze hang je aan de rechterkant van de printer en voer je in. Dan kan je in de printer aangeven welk materiaal dit is en welke kleur.
Wel heb ik gezien dat bij het overgaan van 1 kleur naar de andere de printer wel redelijk veel filament purged om een goede printkleur te krijgen. Dit kan aardig oplopen als je een ingewikkeld kleuren patroon wil gaan printen.