€ 69,90 bij Megekko
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Cooler Master Elite 690 Wood Zwart Review

29 maart 2026, laatste update op 29 maart 2026, 7 views Rapporteer

Niet wat je van Cooler Master mag verwachten: het materiaal voelt goedkoop en dun aan, en de afwerking is ondermaats.

Pluspunten

• Glas is degelijk
  • Layout is goed
  • Voldoende ruimte voor kabel management

Minpunten

• Slechte kwaliteit
  • Te duur
  • Erg slechte afwerking

2 van 5 sterren (Slecht)
De kast oogt leuk, maar daar blijft het helaas bij. De kwaliteit is absoluut niet wat je van Cooler Master mag verwachten. Achteraf had ik liever voor een Corsair behuizing gekozen.

De afwerking schiet op meerdere punten tekort, de frontpanel USB poorten zitten scheef in de behuizing en de printplaat ligt open en onbeschermd. Het materiaal is zo dun dat de moederbordtray al buigt zodra je de kast uit de doos haalt. Het I/O-shield past alleen met veel moeite en de montagegaten voor de videokaart hebben geen schroefdraad, waardoor geen enkele meegeleverde schroef bruikbaar is. Zodra je uitbreidingskaarten plaatst, sluit het afdekkapje bovendien niet meer goed aan. Ook het feit dat je PCI-slots moet openbreken om een kaart te installeren voelt sterk verouderd, iets wat ik sinds de jaren 2000 niet meer ben tegengekomen.

Mijn oude Fractal Design Focus G, die op moment van schrijven €50 kost is in alle opzichten een kast die met kop en schouders boven deze kwaliteit uitsteekt.

Voor iedereen die deze kast overweegt, kijk verder! Er zijn voor de prijs genoeg kasten die een veel hogere kwaliteitstandaard bieden.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Cooler Master Elite 690 Wood Zwart?