Philips Starterkit: 2 E27 slimme lampen (1100) + dimmer switch Review
28 maart 2026, laatste update op 30 maart 2026, 31 views
Rapporteer
Leuke set om jouw Hue smartlighting systeem mee op te gaan bouwen.
Installatie verliep niet geheel vlekkeloos, hierover meer.
Pluspunten
- Mooie felle kleuren
- Eenvoudig te installeren
- Fatsoenlijke bouwkwaliteit
Minpunten
- Lampen lastig toe te voegen
- Hue Bridge voelt wat goedkoop aan
- Lampen zijn vrij lang van formaat
3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze Hue starter set komt met een bridge, 2 'white and color' lampen met E27 fitting en een afstandsbediening en is gezien de prijsstelling van Hue in het algemeen een nette deal om jou smart verlichting systeem mee op te gaan bouwen.
De afstandsbediening en lampen komen stevig over en hebben een premium gevoel, zeker vergeleken met voorgaande generatie. De lampen zijn wat aan de lange kant kwa formaat, een aandachtspunt voor installatie in een armatuur. De Hue 2.1 bridge echter is vrijwel onveranderd gebleven en voelt helaas nog steeds als een goedkoop plastic kastje aan.
Met installatie van deze bridge kwam ik geen problemen tegen, de lampen zelf aan het Hue systeem toevoegen echter bleek een probleem ; ik heb het vinden en verbinden van de lampen minimaal 3x overnieuw hebben moeten starten en op verschillende afstanden van de bridge zelf. Het verbinden met bluetooth heb ik niet getest daar het hier een starters set met bridge betreft.
De AC/DC adapter van de bridge wordt tijdens bedrijf lichtjes warm. De lampen zelf meer doordat de AC/DC conversie in de fitting gebeurd, naast de aansturing zelf.
Het gebruik van de app en het Hue ecosysteem is kinderlijk eenvoudig, maar desondanks biedt het veel mogelijkheden, zoals:
- Groeperen & automatiseren (scenes).
- Timers en geofencing.
- Licht synchroniseren met TV/muziek.
- Besturing buitenshuis (Hue account nodig).
Mocht je voorkeur hebben voor een andere interface kun je, bijv Apple Home overwegen.
Als laatste wil ik de afstandsbediening benoemen. Deze is middels de Hue app te koppelen een eenvoudig in te zetten om 1 lamp of een groep van lampen te bedienen voor zowel in- en uitschakelen als dimmen. De bediening is los te gebruiken of magnetisch bevestigd in een wandhouder.
De prestaties van de set zijn zonder meer goed. De lampen reageren vlot op bediening, de kleuren zijn helder en kleurecht. De bridge kan prima in een meterkast geplaatst worden, maar houdt rekening met afstand. Zeker in een WiFi onvriendelijk huis (zoals bij ons) kunnen de prestaties negatief beïnvloedt worden.