Review lampen en dimmer
We hebben al enkele jaren een aantal hue-lampen. Deze twee lampen pasten dan ook uitstekend bij onze set. We zijn net verhuisd en konden wel wat extra’s gebruiken. Sterker nog, we waren onze bridge tijdens de verhuizing kwijtgeraakt, dus top dat ik kon meedoen aan deze actie.
Hue, altijd top. Maar… sinds de toevoeging van deze lampen begint het te spoken. Zo heb ik 1 lamp uit de set moeten halen. Ik hoop dat het niet zo blijft, want dan moeten de lampen van mijn vriendin het huis uit. Ook ik vind het een beetje eng… Het kan zijn dat dit aan de verbinding of configuratie ligt, maar voor nu heb ik de lamp er maar uit gehaald.
Waarom hue?
De lampen zijn van degelijke bouwkwaliteit en kunnen zelfs tegen een stootje (oeps). Ik vind het een prettige app om mee te werken, toegankelijk en simpel te bedienen. Zo was de installatie van de bridge en lampen heel simpel. Aansluiten op de router, app opnemen en scannen maar! De lampen werden vrijwel direct herkend (behalve de dimmer uhum).
We hebben nu een combi met alleen lampen met wittinten en lampen die gekleurd zijn. We houden van de warme kleuren en die kun je perfect instellen. Verder reageren de lampen snel en waren ze heel makkelijk te bedienen. Ideaal dat je vanuit de app kunt scannen (dit gaat razendsne)! Wij maken vooral gebruik van scenes. We merken dat we de lampenknoppen totaal niet missen. En ideaal dat we nu alle standaard lampen smart hebben gemaakt. Zo hebben we gedeelte voor eetkamer, woonkamer, zijkamer, hal, voordeur en keuken. Omdat we in een verbouwing zitten, moeten we soms al onze spullen verplaatsen. het is ideaal om in de app de lamp naar een andere kamer te verplaatsen.
Ook is het ideaal dat je de lampen en ruimtes zelf namen kunt geven, de standaardopties en pictogrammen zijn in de app ook ideaal.
We merken dat in alle ruimtes de lichtopbrengst heel fijn is. Ik hou van warmer en zachter licht, en mijn vriendin weer van feller licht. Dat is nog een punt van discussie
We merken dat de lampen wel een beetje warm worden, maar... wie zit er nou aan zijn lamp dus dat gaat helemaal priem. In ieder geval geen sprake van overhitte lampen.
Zoals aangegeven is werkt de app perfect en kun je heel makkelijk scenes aanpassen, kamers maken. Dit zorgt voor overzicht. Ideaal als je boven bent en dan beneden de lampen kunt uitschakelen. We hebben zelf ook nog een bewegingssensor die we nog moeten aansluiten, dus dan kunnen we het nog meer automatiseren.
Design van hue lamp is oke. We hebben zelf ook nog eentje in kaarsvorm, die zit zit in een andere lamp, maar de standaard lampen zijn meer dan prima. Alhoewel ik de standaard fittingen wel iets te modern vindt. Daarom hebben we in de lamp bij de eetkamer wel een lamp gekozen die beter bij de stijl van de lampenkap past.
Hierbij dan ook een extra foto. Ik weet een ding zeker: ik blijf bij hue en wil niks anders dan hue (nu wel echt hopen dat het gaat stoppen met spoken.
Ook hebben we nog ergens een bewegingssensor liggen, dat gaat de setup perfect maken.
Review dimmer
Oei. groot fan van hue, alleen dit product bracht enige frustraties met zich mee. Denk wel een uur bezig geweest om hem te verbinden. Uiteindelijk moest ik hem resetten. Maar, ook het resetten duurde heel lang, want het knopje is zo ontzettend klein (en we zitten midden in de verbouwing) dus ik kon maar niks vinden waarmee ik de dimmer kon resetten. Dus veel frustraties tijdens het koppelen, na de reset werkte het koppelen wel direct.
Ideaal dat je de vier knoppen naar wens kunt instellen. Aan- uit, dimmen en schakelen tussen de scenes, dat laatste kon ik perfect instellen via de app en gebruik ik heel vaak. De dimmer werkt snel op input. Wel zijn denk koppen dus heel gevoelig, waardoor je soms een verkeerde actie uitvoert.
Wat wel een voordeel is is dat je de ‘schakelaar’ kan hangen waar je maar wil. Zeker nu we de woonkamer hebben verbouwd, willen we niet meer zomaar in de nieuwe muren boren.
Helaas hebben we nog niet de perfecte plek gevonden. Het is ideaal dat je de dimmer kunt gebruiken zonder de app te openen. Zo kunnen ook bezoekers gebruikmaken van de app. Gelukkig wordt de dimmer niet warm (anders was het ook gevaarlijk voor bezoekers) (Warmte moet in de review genoemd worden dus dan maar zo

De dimmer zelf voelt goed aan en heeft de goede grootte. Het bevat een mooi kliksysteem met een magnetische bevestiging en het heeft net de grootte van een normale wandcontactdoos. We moeten dus nog wel een plekje vinden

. Ondanks de moeilijke installatie werkt het dus snel en deze dimmer past perfect binnen het HUE-ecossteem. In de app is het even knutselen, maar zodra je het doorhebt, dan werkt het ideaal.
Bridge:
De installatie was eenvoudig, aansluiten op router en bridge werd herkend in de hue app. Basisconfigurtatie was snel afgerond. Heerlijk om via de bridge een integraal ECO-systeem te hebben, je kunt je lampen bedienen, scenes instellen, timers gebruiken en automatiseringen aanmaken.
Bridge is heel stabiel, internetverbinding werkt blijkbaar perfect, en daarin heb ik nog geen storingen ervaren (niet te vergelijken met de IKEA-bridge, wat een drama is dat).
De app werkt heel overzichtelijk en je kunt de lampen dus heel goed groeperen. Ook vind ik de bridge van een goede grootte en niet lelijk. We zoeken nog wel naar een kastje om alles goed te verstoppen. Het neemt dus ook weinig ruimte in bij je meterkast of router. Ook zijn de led-indicatoren niet irritant aanwezig.