€ 58,90 bij Galaxus
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

NZXT H3 Flow Zwart Review

7 april 2026, laatste update op 7 april 2026, 15 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prima behuizing voor het geld, voldoende inbouw mogelijkheden, interessant ontwerp maar wel wat compromissen om die prijs mogelijk te maken.

Pluspunten

• Relatief compacte behuizing.
  • Nette afwerking/bouwkwaliteit voor de prijs...
  • Voorkant en window verwijderbaar zonder schroefjes.
  • Prima prijs.
  • Ruimte voor een flinke PSU.
  • Front USB-A 3.0 (5-gbps) en USB-C 3.2 (20-gbps).
  • Koelt goed en stil met de juiste fan`s.
  • Goede mogelijkheden voor kabel-routing.

Minpunten

• Geen front audio aansluitingen (?!)
  • ...maar delen buigen makkelijk mee, het is duidelijk dunner materiaal dan de H5 of hoger.
  • Voeding past alleen met de fan opening naar boven en koele lucht komt dan grotendeels van binnen de behuizing.
  • Geen stoffilters.
  • Enkele 3-pin fan aan de achterzijde meegeleverd.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/QmMpJUWzQhbzrmN_pA9etGXRPEk=/m/89002/1W4p15izvobxrF1j21J4tCnftkDOwsm0SZX3rjPXx7h6YhozeZ.png

Ik zocht een vervanger voor mijn Cooler Master MasterBox Q300L, die behuizing heeft mij nooit erg kunnen bekoren; die kast is de definitie van goedkoop en slap, daarnaast is de airflow in dat ding een ware horror dus weg ermee; welkom NZXT H3 Flow!

Ik heb zelf al een NZXT H5 Flow (2022) staan en mijn ervaring daarmee was boven verwachting dus de H3 Flow leek mij wel een redelijk veilige keuze. Een opvallend feitje is wel; de H3 Flow kost (op het moment van schrijven) tussen de 59 en 70 euro, de Cooler Master MasterBox Q300L is op het moment nog verkrijgbaar voor rond de 55 euro...het kwaliteitsverschil tussen deze twee behuizingen is echt groot, veel meer dan het prijsverschil zou doen vermoeden; de H3 maakt een veel betere eerste indruk.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/-QONK7mjeciNckS-7NhJFojhVdI=/m/89002/1W4oZNaBlhYUdKialpRhHalqOfP6JvrA4mS0pTXbxOguYBi5Gi.png

Ik gebruik deze behuizing voor een verzameling componenten die ik over heb uit eerdere builds. Het zijn componenten die wat ouder zijn zoals een AM4 B550 moederbord met een Ryzen 5 5600 en een oude (ietwat scheve, want van hoogte gevallen) Scythe Mugen 5 PCGH-Edition, een RX 6700XT, een 990 Pro SSD, 2x16GB DDR4-RAM, dit alles word gevoed door een Corsair RM650e. Het draait Linux Mint 22.3 met Cinnamon. Qua fan`s is het ook een beetje een verzameling; Aan de voorkant zitten 2 Noctua NF-A14x25 G2 PWM fan`s (ja ik weet het...die Noctua`s zijn al duurder dan de H3...) en achterin de kast zit de tweede 120mm fan die eigenlijk op de Mugen 5 hoort te zitten maar er niet goed op past vanwege de hoge VRM heatsinks. Achterin op de bovenkant zit nog een 120mm Be quiet Pure Wings PWM fan. Dit zat ook allemaal in de Q300L. Het zijn allemaal onderdelen die niet heel veel warmte genereren maar het was heel moeilijk te koelen in de Q300L....

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/y39LRM5SkOl70BWejA-yMS4D7Pg=/m/89002/1W4oZNUVtKtGtyGGFw56eYWJBVW2ODvXBsMQzw6hpuGTHCl2ct.png

De NZXT H3 Flow is lekker compact; 40cm hoog, 22,5cm breed en bijna 39cm diep. Het ontwerp van het kast is interessant, het idee er achter werd mij pas duidelijk toen ik in de handleiding keek, daar kom ik later op terug. De roosters onderin, zeker het gebogen rooster onder het glazen zijpaneel (aan de andere zijde zit er ook een rooster in het zijpaneel), oogt eigenzinnig maar het loopt niet door onder de behuizing. De onderzijde is vlak en dicht en je vind daar dus ook geen luchtinlaat voor de voeding. De voeding zal z`n koele lucht voornamelijk moeten betrekken vanuit de binnenzijde van de kast want montage kan alleen met de fan naar boven. Er is wel wat ruimte tussen de voeding en de PSU shroud en die shroud is daar ook open, de voeding zou wel wat lucht kunnen aanzuigen door de roosters aan de zijkanten maar het zal voor een groot deel van binnen de kast komen. Die roosters zorgen ook voor de lucht aanvoer voor de twee optionele 120mm fan`s die op de shroud geplaatst kunnen worden. Die zitten daar recht onder de videokaart, de achterste fan (links) zal recht boven de fan van de PSU terecht komen. Overigens kun je onder die shroud een fikse buts kabels kwijt en bij gevolg kan er ook een fikse voeding in; ruimte zat daar. Er zitten, voorin op de bodem, bevestigingspunten voor een enkele 3.5 inch drive of twee 2.5 inch drives.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/sZuGrFGuk-b7rISsaX5FNGZWeSw=/m/89002/1W4oZNQgptbLqo7PlgDlEco4HlK59SaCdNB6XKtmIrX30tzJhj.png

Om nog even terug te komen op de plaatsing van die twee 120mm fan`s op de PSU shroud, dat kan alleen wanneer je videokaart 2 sloten aan ruimte nodig heeft en je PCIex16 slot ook daadwerkelijk op het eerste uitbreidingslot (bovenste slot van de kast) van je moederbord zit. Zodra je videokaart 3 sloten aan ruimte vraagt word het al te krap. Het word interessanter wanneer je videokaart 3 sloten aan ruimte nodig heeft en het PCIex16 slot op het moederbord op het 2e uitbreidingslot zit, dan komen de fan`s van de videokaart recht voor het rooster in de PSU shroud te zitten en word de koele lucht daarvoor dus via de shroud direct door de zijkanten aangezogen, interessant ontwerp en het lijkt mij best wel effectief. In mijn configuratie is dit airflow principe wat minder overduidelijk maar de kaart word wel prima gekoeld.

Aan de voorzijde is er ruimte voor twee 120mm of 140mm fan`s of een 240/280mm radiator. Als je daar een radiator met fan`s gaat monteren zal dat wel ten koste zijn van de maximum videokaart lengte. Bovenin is ruimte voor twee 120 of 140mm fan`s, er is bovenin, volgens NZXT, alleen plek voor een 240mm radiator. CPU koelers mogen 17cm hoog zijn en je voeding mag maximaal 18,5cm diep zijn al denk ik dat langer ook niet zo`n punt zal zijn als je de drive plekken daar niet gebruikt.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/LEn4GiPLd8hqnztvzJJFXG8Lif8=/m/89002/1W4oZNNwFApZIpRsIujIUF98Pd8WLVBBJBnlkP0djdjAxq2Xlc.png
De behuizing heeft geen luchtfilters, dat kun je op dit prijspunt ook niet echt verwachten, de perforaties voor de fan openingen aan de voorzijde en de zijkant zijn dermate fijnmazig dat dit ook wel wat stof tegen zal houden. Bovenop vind je een magnetische afdekking, niet echt een filter meer bedoeld om de openingen netjes af te dekken. Het geheel zit mooi strak in elkaar, de voorkant is van een metaal gemaakt en zit vast met ball-studs waardoor het eenvoud te verwijderen is, dat geldt ook voor het zijraam, dat zit bovenaan ook vast met ball-studs maar dan ook alleen daarmee, het raam valt onderin ook niet in een inkeping; het zit gewoon vlak tegen de behuizing en dus opletten als het er uit haalt, het glaspaneel is ook niet vast te zetten met een (duim)schroefje.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/jD5OPzyZwJnvCcATD2P_APj6sDw=/m/89002/1W4oZN4iWMRDfWm1xeMlItkmGdQJImwIrwpkPvNg4c9z0UxUmU.png

Toch zijn er een paar dingen die, wat mij betreft, negatief opvallen. Deze behuizing heeft geen front aansluitingen voor audio. Dat vind ik echt een eigenaardige keuze, ik snap dat NZXT ergens moet gaan strepen om op dit prijspunt te komen maar dit gewoon weglaten vind ik een bijzondere. Ook vind je geen drive activity led of reset knop op de kast. Ook geven sommige metalen delen aan de binnenzijde een beetje mee, het spul is gewoon wat minder stevig. Dat is op dit prijspunt niet onoverkomelijk, bovendien is het lang niet zo erg als bij de CM Masterbox Q300L, bij die kast voelt alles aan alsof je een blik leverpastei los trekt... Ook van de meegeleverde case fan word ik niet direct heel blij; een 3-pin exemplaar, doet maximaal een 1300rpm`s maar verplaatst niet bijster veel lucht tenzij vol aan. Het geluid is dan overigens nog redelijk acceptabel. Ook het glazen zijpaneel dat alleen bovenin vast geklikt zit en onderin geen houvast heeft is een puntje. Een ander puntje is toch wel het open karakter van deze behuizing. Als je hele stille case fan`s gebruikt is het niet zo`n probleem maar een luid koelende videokaart of CPU koeler ga je goed horen door alle openingen die deze behuizing heeft. Dat is vooral een ding als de kast naast je staat, ik wil er niet een al te groot punt van maken en dat is nou eenmaal het gevolg van veel open delen voor koeling. Het is wel iets om over na te denken als geluid een weegpunt is; je kunt dat met goede case fan`s tegengaan maar dat drijft dan ook de totaalprijs op.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/VlrC-YQfdE931TTb9hYJuvtsh7o=/m/89002/1W4oZND3x1CSdbJgI0OwjGq6oGygR3IzKQv91MfQqSJPADQBjK.png

Verder vind ik het best fraai afgewerkt allemaal, afgeronde randen binnenin, best goede kabelrouting, ondersteuning voor moederborden met "back-side connectors", een hele goede airflow met veel flexibiliteit voor fan plaatsing. Voor een compacte behuizing met deze prijs is het een toppertje hoor! (alleen geen front audio...pff)

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/S3CfMSz2VLZK2Lggxrkg3hbY5fk=/m/89002/1W4p15QV7JzFkzEXrfe9h6le9GTdBCDsoCi9TV0rD6yRKnxuGg.png

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een NZXT H3 Flow Zwart?