€ 259,- bij Megekko
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

be quiet! Dark Mount, Silent Linear, Qwerty US, ANSI Review

19 maart 2026, laatste update op 19 maart 2026, 73 views Rapporteer

6 Maanden geleden heb ik 10 dagen lang een Dark mount in mijn bezit gehad, helaas was mijn ervaring met dit toetsenbord alles behalve prettig.
De problemen begonnen bij mij helaas vrijwel meteen en zijn ook de reden geweest om het toetsenbord na 10 dagen gebruik terug te sturen naar de Megekko.

Het toetsenbord oogt verder hartstikke mooi, heeft veel functionalteit met alle extra knoppen etc en de modulaire bouw geeft extra opties voor de mensen die het "net" even anders willen.

Meer uitleg in de uitgebreide toelichting.

Pluspunten

• Extreem Stil
  • Modulair ontwerp
  • Hot-swappable switches
  • Veel functies

Minpunten

• Vanaf dag 1 last van dubbele toetsaanslagen
  • IO Center onstabiel
  • LCD Toetsen zijn luid en duren lang met updaten bij profile switch
  • Toetsenbord is wat aan de dure kant

2 van 5 sterren (Slecht)
Voordat ik begin:
Deze ervaring is 6 maanden geleden, IO Center zal ongetwijfeld updates gehad hebben en er is misschien zelfs nieuwe Firmware voor het toetsenbord.
Dit kan betekenen dat sommige van de problemen die ik had nu geen probleem meer zijn.

===========
Deze review zal waarschijnlijk overkomen als een hatepost, maar hij is puur informatief bedoeld.
Ik heb geen haat richting Be Quiet of hun hardware en ga waarschijnlijk de Dark mount in de toekomst nog een poging geven tenzij ik een nog beter toetsenbord vind.

Voordat ik met alle problemen begin te gooien die ik had zal ik eerst even vertellen dat het toetsenbord echt EXTREEM stil is, zo stil zelfs dat mijn G910 LUID klinkt na de Dark mount 10 dagen te hebben gebruikt.

Het toetsenbord offert echt superveel functies, oogt mooi en voelt redelijk stevig aan, ondanks de modulaire bouw.
Helaas werd mijn ervaring met het toetsenbord enorm overschaduwd met hoe slecht de IO Software was op dat punt en aangezien het toetsenbord die software nodig heeft om normaal te functioneren was dit een groot probleem voor me.

Ik wist vooraf dat de LCD toetsen wat luider zouden zijn dan de rest van het toetsenbord en ook dat de schermpjes nogal lang nodig hebben met updaten bij het switchen naar een ander profiel, hier had ik geen problemen mee.

Ik had ook gelezen dat de media dock een beetje lackluster was qua functies, maar ik zou het niet super veel gaan gebruiken (waarschijnlijk alleen voor de Media speler en de klok) Ook hier had ik geen problemen mee.

Ik wou ook een toetsenbord dat extreem lang mee kon gaan, dan en alleen dan vind ik een prijskaart van 270 euro goed te praten, aangezien de Dark mount Hot-Swappable switches heeft, bood optie tot vervanging/reparatie in geval van dode toetsen.

Dus toen Megekko hem eindelijk op voorraad had, bestelde ik hem dan ook zonder aarzel....

Maar na het toetsenbord aangesloten te hebben en de software te hebben geinstalleerd begonnen helaas al vrij snel bij mij de problemen.
Het grootste probleem wat ik ondervond is dat ik last heb van dubbele toetsaanslagen en niet een paar specifieke toetsen, maar ALLE. ik dacht in eerste instantie dat dit kwam door mij, maar na wat simpel testwerk bleek het toch helaas aan het toetsenbord te liggen.
Na testen bleek dit niet een probleem van de IO Center Software te wezen en was dit ook de grootste reden om het toetsenbord te retouneren.

In een notendop: De grootste problemen die ik had met IO Center waren voornamelijk dat het programma onstabiel/sloom werd nadat ik spellen had gespeeld.
LCD toets macro's waren niet meer instant, in plaats daarvan opende de Macro het "uitvoeren" venster van windows om vervolgens via die methode het programma op te starten.

De klok op het Media dock liep om de haverklap niet synchroon met de klok op de PC

Het programma afsluiten en herstarten resulteerde erin dat het programma het toetsenbord niet meer kon vinden totdat deze losgekoppeld werd of de PC opnieuw opgestart werd.
(Dit laatste heb ik belachelijk veel kunnen doen in de 10 dagen dat ik het toetsenbord had)

De meeste software problemen kunnen in de afgelopen 6 maanden zijn opgelost, maar ik had geen zin om hierop te wachten dus heb binnen de termijn het toetsenbord maar terug gestuurd, want 270 euro is belachelijk veel geld voor een toetsenbord waarvan de software aanvoelde alsof het net uit de Alpha fase was gekomen.

Toetsenbord ontkoppeld, schoongemaakt, compleet terug gezet naar de fabrieksinstellingen en het teruggestuurd naar de Megekko, die gelukkig niet moeilijk deden.

Zoals ik eerder al zei: Ik ga dit toetsenbord misschien in de toekomst nog een poging geven, maar omdat het zo duur is doe ik dit niet doodleuk even omdat het kan.

~ General M-13
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een be quiet! Dark Mount, Silent Linear, Qwerty US, ANSI?