€ 439,- bij Lunenburg
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Sonos Era 300 Zwart Review

10 maart 2026, laatste update op 10 maart 2026, 33 views Rapporteer

Heel goede speaker maar positie is belangrijk! Zie review onder.

Pluspunten

• Geweldig ruimte vullend geluid (mits goed neergezet)
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Positionering belangrijk!
  • Vreemde vorm (moet je van houden)
  • Duur(der) -> Maar wel waard

Ik heb meerdere speakers van Sonos.
  • Boven 2 Sonos One's
  • Woonkamer een Amp met 2 Sonance inbouwspeakers
  • Keuken een Sonos Five die ik nu vervangen heb voor een Sonos ERA 300
4 maanden geleden een Sonos ERA 300 gekocht om de Sonos Five te vervangen. Ik heb slimme verlichting en mist in de keuken toch een microfoon en om er dan ook nog een losse google speaker naast te zetten vond ik wat overdreven.

Ik had hem eerst in de hoek van de kamer staan op een plank op 2 meter hoogte (wel open aan de bovenkant) hier stond de Five ook. Ik was niet onder de indruk van de ERA 300 en had spijt dat ik de Sonos Five had verkocht voor deze.

Omdat ik ook had gelezen dat de positionering van deze speaker belangrijk is, heb ik op marktplaats een Vogel vloerstaander gekocht. De speaker staat nu in het midden van de muur en een hoogte van ongeveer 1 meter. Het geluid is zoveel beter! Het vult de ruimte echt.

Nu ben ik enorm blij met de speaker en vind ik hem zelfs beter dan de Five, die had meer vermogen maar deze kan ook nog best hard. Echter hebben we 9 van de 10 keer de muziek op de achtergrond en deze speaker doet dit nu geweldig.

Dus als je deze speaker koopt zet hem dan op de juiste plek anders kan je beter naar een andere speaker kijken.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Sonos Era 300 Zwart?