€ 184,07 bij Amazon.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Yale Linus L2 Slim Deurslot Zwart Review

9 maart 2026, laatste update op 9 maart 2026, 15 views Rapporteer
Product gekocht 0

Comfort en veiligheid, dat zoek je in een slim slot. Met gebruik van je bestaande SKG *** cilinder is de fysieke veiligheid ongewijzigd, digitaal schat ik het risico gelijk in als het verliezen van je sleutel. Maar grootste tekortkoming is dat het slot zo ongelooflijk traag respondeert.

Pluspunten

• Slimme techniek gecombineerd met veilige cilinders
  • oplaadbare accu met usb-C
  • in zilver en zwart verkrijgbaar
  • Fraai afgewerkt
  • knop handmatige bediening
  • slot instelbaar dat deze de deur zelf op nachtslot draait

Minpunten

• trage werking
  • App en apple watch niet betrouwbare werking
  • fragiele montage
  • nieuwe cilinder benodigd
  • erg slechte klantenservice

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na lang twijfelen toch overstag gegaan naar een slim deurslot om meerdere rederen. Met het uitkomen van dit Yale slot dacht ik een combinatie van veiligheid, slimme functies en value for money te hebben gevonden.

De eerste indruk bij het uitpakken is dat het slot degelijk uitziet en netjes afgewerkt. Het monteren vervolgens leidt tot problemen dat de cilinder 3 mm moet uitsteken om dit slot aan te kunnen bevestigen en dat je bestaande cilinder een paniekfunctie nodig heeft om vanuit 2 zijden sleutels tegelijk te kunnen bedienen. Deze laatste functie is aan te passen in een bestaand slot, de eerste vereiste niet. Oftewel een nieuw slot bestellen. Dat kan bij Yale, die leveren een slot dat in lengte aanpasbaar is, maar nergens staat vermeld of dit een SKG *** of ** is, of er een kerntrekbeveiliging op zit en een boorbeveiliging. Van een slotenfibrikant mag je dat wel verwachten! De mail en telefonische ondersteuning laten je snel in de steek met opmerkingen dat ze voor dit soort vragen niet bedoeld zijn. Apart..

Het monteren van het slot gebeurt dus om de cilinder op een randje van 3 mm. Het slot is zelf vrij zwaar, o.a. door de accu, waardoor het geheel een fragiele bevestiging kent. Als je cilinder net iets te veel uitsteekt, kun je de 2-zijdige tape niet gebruiken en ontbreekt een degelijke bevestiging. Bij een smalle deurlijst steekt de 2-zijdige kleefsticker uit, dus tip is deze op maat te knippen/snijden voor het deel van het slot dat breder is dan de lijst. Zeker als je het slot handmatig bedient met de draaiknop is mij al paar keer gebeurd dat het slot is losgekomen van de cilinder. Ik had fijn gevonden als je 'iets meer vlees' had kunnen gebruiken van de cilinder voor een deugdelijke bevestiging. Wat mij verbaast is dat de sleutel van zeg 3 mm breed in een opening zit die beduidend breder (8mm?) over de sleutel wordt geschoven, als daar iets van een klem had gezeten had dat bijgedragen aan een solider bevestiging en had bij het draaien van het slot de sleutel wat accurater meegenomen. Ik kijk of ik dit met opvulstukjes alsnog ga optimaliseren en in hoeverre dit bijdraagt aan accuratesse van het slot.

Het kalibreren van het slot is duidelijk, de procedure wordt prima stap voor stap uitgelegd, hoewel je de deur toch echt moet openen om te zien wanneer het slot naar buiten draait. Dit zie je niet in de kalibratieprocedure terug. wat ook vreemd is, is dat de instructie voor de magneet, die detecteert of de deur dicht is of niet niet duidelijk staat uitgelegd, hoe ver deze van het slot nog werkt en dat als je een zwart slot bestelt een witte magneet krijgt.... Maar ook daar is de support niet voor bedoeld!

Ook de NFC plakker is wit. Die kun je gebruiken om de app snel te traceren en de deur te kunnen openen. De gehele indruk is dat het verbinden, bluetooth of met Wifi erg moeizaam verloopt. Mijn wifi access point bevindt zich 2 meter van het slot en heeft een apart IoT kanaal met 2,4Ghz, aan een glasverbinding van 1GB, dus ik vermoed dat dit niet de oorzaak kan zijn...

De intuitiviteit van de app laat ook te wensen over. je kunt het slot ontgrendelen maar dan gaat de deur niet meteen open. Dat is volgens mij juist altijd de bedoeling. Je moet dus een dubbele instructie geven (tijd...) om de deur te openen. Ik hoop dat de app doorontwikkeld wordt en de respons daarmee fors verbetert. Mooi is wel dat je kunt instellen dat het slot automatisch op nachtslot wordt gedraaid en je daarmee minder gevoelig bent voor flipperen.

Het geluid is prima, en het slot is niet erg aanwezig. Al met al matig tevreden, op een aantal cruciale aspecten laat dit slot te grote steken vallen, maar ik hoop vooral dat updates hierin verbetering zullen brengen. Simpelweg omdat de voordelen die ik zoek in mijn toepassing net iets belangrijker zijn dan de tekortkomingen!
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Yale Linus L2 Slim Deurslot Zwart?