Corsair Galleon 100 SD, Qwerty US Review
9 maart 2026, laatste update op 9 maart 2026, 22 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik was erg benieuwd naar dit keyboard omdat het veel functionalieit biedt en het beste van twee werelden lijkt te combineren.
Helaas valt de uitwerking tegen.
Pluspunten
- Typen gaat lekker
- Maakt redelijk weinig geluid (maar zeker niet echt stil)
- Mooi en zwaar
- Veel functionaliteit
Minpunten
- "Toetsen" van het streamdeck gedeelte zijn niet prettig
- Heel erg duur
- En dan ook nog veel betaalde plugins
- Twee stukken software nodig voor configuratie
- Streamdeck CPU spikes
3 van 5 sterren (Voldoende)
Over het toetsenbord zelf ben ik erg enthousiast maar over het streamdeck gedeelte wat minder.
Het doet wat het moet doen maar de toetsen voelen zo anders aan dan de rest van het keyboard dat het echt heel onnatuurlijk werkt.
In het marketing materiaal zie je dat het ook als numpad gebruik kan worden. Technisch gezien is dit zo maar omdat de toetsen heel anders aanvoelen en nauwelijks een goede feedback geven is het niet bruikbaar. Ook mis je een goede enter en math keys. Na een flinke tijd configureren lukt het me nog steeds niet om een fijne indeling te maken die ik snel kan gebruiken.
Het configureren van het keyboard gaat met de Corsair web tool. Dat werkt prima. Voor het streamdeck gedeelte gebruik je de streamdeck software. Dit is ergens wel logisch maar het is jammer dat er niet één tool is waarmee je beide kunt instellen.
Wat wel fijn is, is dat alle keyboard effecten op het device worden opgeslagen en je dus geen iCue draaiend hoeft te hebben voor deze effecten.
Een nadeel is weer dat de streamdeck software behoorlijke CPU spikes laat zien bij simpele acties als volume aanpassingen via de jogs.
Voor deze prijs had ik van het geheel toch een stuk meer verwacht. Na een paar dagen gebruik kan ik er niet echt aan wennen en deze gaat terug.
Ik kan me voorstellen dat het voor een echte streamer / gamer een ander verhaal is en het een fijne combi is. Maar voor een hybride use case voldoet het wat mij betreft niet.