€ 175,50 bij Galaxus
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Apple TV 4K (3e gen.) Wi-Fi + Ethernet 128GB Review

7 maart 2026, laatste update op 8 maart 2026, 194 views Rapporteer

Heb het TV abonnement bij de provider opgezegd omdat we met de combi Apple TV en NLZIET ruwweg de helft voordeliger uit zijn. Met deze betere/veelzijdiger media player in combinatie met het voor ons prima aanbod en fijne app van NLZIET zijn we echt blij..
We kunnen nu tevens overstappen naar andere internet providers, met behoud van e-mail (was al provider-onafhankelijk) en TV bediening. Dus de player mag dan ook best een paar tientjes meer kosten, het werkt perfect, voelt degelijk en bij alles merk je dat het snel en probleemloos werkt.
Ben ook heel blij dat ik de reclames die de Google/Android mediaplayers altijd meenemen, nu kwijt ben.

Pluspunten

• Intuïtief
  • Werkt!
  • Geen reclames zoals de Android streamers
  • Fijne afstandbediening
  • Super in combinatie met NLZIET

Minpunten

• de meldingen op je iPhone
  • SMB afspelen vanaf de NAS koste wat instellingstijd

Deze Apple TV 4K vervangt de mediabox van de provider; ethernet-kabel, HDMI en voeding er in en daar gaan we.

Installeren, iPhone in de buurt en QR van het scherm fotograferen en heeeeel veel zaken worden al automatisch ingericht. Prima zo die installatie.

Even goed door de instellingen heen. Kon nog even niet wennen aan de swipe functie op de remote, dus die voorlopig maar even uitgezet. verder meeste instellingen gewoon logisch en het meeste staat direct al goed. Heb een keer de remote gereset (home en + volume 5s indrukken) toen ik wat zat te spelen om tv volume goed te krijgen. maar daarna weer ok.

Ook de tv-sturing zo ingesteld dat de TV aan en uit gaat met de Apple TV 4K zelf.

Dan de tv app van de TV provider installeren en het hoofdmenu herschikken wat voor jou handig gaat. Als je een iPhone of iPad hebt dan snap je snel genoeg hoe het werkt, even een long-press en dan schuiven. In de i-store zit nog wel meer wat handig kan zijn zoals VLC player, Netflix, Spotify, NPO3, NOS etc etc.

En dan klaar. Kind kan de was doen. Werkt snel en soepel.

Twee dingen die wat meer tijd vroegen dan ik gewend was: films via SMB afspelen van de NAS (via bijvoorbeeld VLC). Verder ben ik ook niet heel blij met de meldingen die je ontvangt "wat er speelt" als je de remote hebt geïnstalleerd op je iphone/ipad. Ook als je vrouw op haar eigen aanlog kijkt, krijg je door wat op tv speelt. Heb ik liever niet. Heb nog niet ontdekt hoe dat uitgezet kan worden, maar dat komt nog wel
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Apple TV 4K (3e gen.) Wi-Fi + Ethernet 128GB?

SMB afspelen via VLC werkt probleemloos, via Infuse (Pro) gaat het heel simpel en goed.
Het werkt wel, koste me alleen veel tijd. Had met name te maken met ondertitels in VLC, voordat ik gevonden had dat je die aan kon zetten met de simpele druk naar beneden, was ik wel een tijdje verder.

Daarnaast kreeg ik de schijfdeling van de NAS eerst niet goed, moest eerst nog read only user op de NAS bijgemaakt, poort etc ingesteld, dat was gewoon meer werk dan ik had ingeschat😁