FiiO JA11 Review
28 februari 2026, laatste update op 28 februari 2026, 125 views
Rapporteer
Product gekocht
Super geluid voor nog geen 2 tientjes!
Pluspunten
- Geweldig geluid voor dit geld
- stevig gebouwd
Minpunten
- optionele software een beetje gammel
Veel van mijn persoonlijke collectie FLAC bestanden luister ik op een Xduoo X3-II waarin de AK4490 chipset een prachtig neutraal geluid verzorgt. Omdat dat ding meenemen niet altijd praktisch is heb ik ook graag wat muziek op mijn telefoon staan. Mijn nieuwste Samsung heeft echter geen 3.5mm aansluiting meer en daar had ik een oplossing voor nodig.
Fiio is een bekend Chinees merk wat bekend staat als leverancier van prima producten voor een goede prijs. Sinds een jaar of wat experimenteren ze ook met budget producten onder andere namen zoals deze dongle van Jade Audio (vandaar JA11).
De dongle wordt geleverd in een plastic zakje met een kleine summiere handleiding erbij. Bouwkwaliteit is heel netjes. Stevig aluminium en een geweven kabel, het voelt fijn aan.
Aansluiten en de Hibi Music app ziet 'm meteen. Ik gebruik deze app graag omdat het allerlei bestanden goed afspeelt en exclusieve toegang kan regelen tot de dongle, buiten de audio driver van Android om. Dit verschil hoor je wel goed!
Beyerdynamic DT700 aansluiten en gaan! Eerste indruk is dat 'ie wat warmer dan neutraal is. Tamelijk subtiele nadruk op de lage tonen zodat het wat vol klinkt maar zeker niet opgeblazen. Resultaat is verbluffend met jazz! Bill Evans' album "Sunday at the village vanguard" klinkt ruimtelijk, warm en ik hoor de mensen in de zaal praten. Celine Dion "It's all coming back to me now" heerlijk ruimtelijk. Piano klinkt helder, Celine heeft her en der een beetje sibilance maar dat zit nou eenmaal in de opname."Good as gold" van the beautiful south zijn de tomtoms op de achtergrond een tikje nadrukkelijk aanwezig maar ik kan er mee even.
Bij alles is de achtergrond volledig ruisvrij.
Al met al klinkt dit als iets wat eigenlijk minstens dubbel zo duur zou moeten zijn. Aanrader als je een bedrade hoofdtelefoon met een moderne telefoon wilt gebruiken.