€ 399,- bij Megekko
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

AOC Q27G4ZDR Rood, Zwart Review

27 februari 2026, laatste update op 27 februari 2026, 27 views Rapporteer
Product geleend 0

Deze AOC Q27G4ZDR is een sterke allround 1440p gamingmonitor. De combinatie van QHD en 240 Hz biedt een merkbare meerwaarde voor zowel competitieve als grafisch intensieve games. Daarnaast is het scherm dankzij het IPS-paneel en de scherpe resolutie ook geschikt voor productiviteit en videobewerking.

Voor wie op zoek is naar een snelle 1440p-monitor met hoge refreshrate zonder direct naar 4K te gaan, is dit een zeer interessante optie.

Pluspunten

• In hoogte verstelbaar
  • QHD (2560x1440) resolutie
  • 240 Hz verversingssnelheid
  • 1 ms responstijd

Minpunten

• De schermranden hadden wat dunner gemogen

De afgelopen weken heb ik de AOC Q27G4ZDR uitgebreid getest en ik ben positief verrast door de prestaties.
Deze 26,5 inch monitor combineert een 2560x1440-resolutie met een verversingssnelheid van 240 Hz, een combinatie die in de praktijk erg goed uitpakt.
Gamingervaring
Ik heb de monitor getest met uiteenlopende games zoals Forza Horizon 5, Ready or Not, Fortnite, War Thunder, Euro Truck Simulator 2, Helldivers 2, F1 25 en ook rustigere games zoals Unrailed!.

Wat direct opvalt, is hoe vloeiend 240 Hz aanvoelt, vooral in snelle shooters zoals Helldivers 2 en Ready or Not. Bewegingen zijn merkbaar soepeler dan op 120 Hz en zeker ten opzichte van 60 Hz. Tijdens het spelen heb ik geen storende ghosting ervaren.

In racegames zoals Forza Horizon 5 en F1 25 komt de combinatie van QHD en 240 Hz echt tot zijn recht. Snelle camerabewegingen blijven scherp en het gevoel van snelheid wordt overtuigend weergegeven.

Bij competitieve games zoals Fortnite en War Thunder merk je dat de hoge refreshrate helpt bij tracking en snelle reacties. Het beeld blijft stabiel en helder, ook tijdens hectische momenten.
Beeldkwaliteit en dagelijks gebruik
De 2560x1440-resolutie is wat mij betreft de ideale middenweg op 26,5 inch. Het beeld is duidelijk scherper dan 1080p, zonder de zware hardware-eisen van 4K. Tijdens videobewerking merkte ik direct het verschil met een Full HD-scherm: meer werkruimte op de tijdlijn en zichtbaar meer detail in beeldmateriaal.

Het IPS-paneel zorgt voor een goede kleurweergave en brede kijkhoeken. Kleuren ogen levendig zonder overdreven verzadigd te zijn, wat prettig is bij zowel gaming als contentcreatie.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een AOC Q27G4ZDR Rood, Zwart?