Samsung Galaxy Tab S10 FE, Wi-Fi, 8GB ram, 128GB opslag Grijs Review

24 februari 2026, laatste update op 24 februari 2026, 44 views Rapporteer

Goede Android tablet in het middensegment. Voor het dagelijkse media-gebruik ideaal. Toch iets minder fijne OS ervaring dan ik op mijn Samsung S25+ telefoon gewend ben, dus daarom net niet de maximale score.

Pluspunten

• Scherm
  • Batterijduur
  • S-pen
  • 7 jaar updates

Minpunten

• Plaatsing van volumeknoppen
  • Samsung bloatware
  • Geen Dex-modus op extern beeldscherm

Na altijd iPads gehad te hebben deze keer toch overgestapt naar een Android tablet. Qua telefoons heb ik namelijk altijd al Android gehad en de laatste jaren ook Samsung. Ook nu bij de aankoop wel even getwijfeld, want de standaard iPad was ten tijde van aanschaf toch zo'n 50 euro goedkoper. Het leek me echter fijn om nu een keertje bij Samsung te blijven, omdat ik verder volledig in het Google/Android ecosysteem zit. Ook de 7 jaar updates speelde hierbij wel een rol, want ik doe gemakkelijk een jaartje of 5 met een tablet.

Waar ik op mijn Samsung Galaxy S25+ echter ongevoelig ben voor de Samsung bloatware en standaard apps, stoor ik me hier bij de Galaxy Tab S10 FE ietsje meer aan. Juist omdat ik een tablet alleen gebruik voor media (YouTube en andere streaming apps), is de keer dat je een andere app wilt gebruiken meteen duidelijk dat Samsung je in hun ecosysteem wilt trekken. Vooral de automatische koppeling met je Samsung telefoon is irritant en heb ik dus uiteindelijk uitgezet.

Los daarvan is 't een fijne tablet. Helder scherm, luide speakers en goede batterijduur. Enig minpuntje waar ik dagelijks tegenaan loop is de plaatsing van de volumeknoppen naast de aan/uit knop (die tevens als vingerscanner dient). Hoe vaak ik m'n scherm nog steeds per ongeluk uitzet in plaats van het volume aan te passen. :)

De S-pen werkt ontzettend fijn, maar gebruik ik in de praktijk weinig. Ik merk dat ik voor browsen en andere apps dan media namelijk toch m'n S25+ gebruik. Die is een stuk sneller logischerwijs, maar ondanks dat heb ik geen spijt van m'n keuze voor de 8GB werkgeheugen / 128 GB variant van de S10 FE. Alles draait namelijk soepel. Als je de tablet echt als power user zou willen gebruiken mis je namelijk naar mijn mening sowieso de dex-modus voor een extern beeldscherm waardoor je op de gewone S-tablets uitkomt. Maar de FE kost ongeveer de helft, dus daardoor een aanrader als aankoop!
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab S10 FE, Wi-Fi, 8GB ram, 128GB opslag Grijs?