Ik heb al een xerox 6125 die me altijd goed is bevallen en vooral zakelijk gebruik. Ik zocht een nieuwe kleurenlaser voor familiegebruik en ik heb de nieuwe 6010V_N gekocht. Xerox heeft prima laserprinters en ook deze nieuwe printer heeft weer de mogelijkheid voor de hoge print resolutie van 600x600x4 dpi. Tot nu toe alleen bij xerox gezien en de 6125 printte er ook verbluffende foto’s mee uit dus ik was benieuwd.
Ik kwam dus uit op de N versie maar ze hebben nu ook een USB only versie ( 6010V_B), prima als je thuis gewoon via usb aansluit, maar ik wilde perse netwerk hebben. Dus de N gekozen.
De printer werd geleverd in een stevige kartonnen doos. Bijgeleverd zijn een netsnoer een cd met handleiding, drivers ed en een aantal quick start manuals.
Compact
Wat me vooral aansprak zijn de veel compactere afmetingen ((bxdxh): 40 x 30 x 23 cm). Daardoor neemt deze minder ruimte in beslag zodat ie bijvoorbeeld in de gangkast past. De klep waar het papier in moet staat wel open dat was in de 6125 geïntegreerd. Apparaat maakt verder een solide indruk.
Aansluiten.
Ik heb de printer via lan en usb aangesloten. Usb gaat onder windows 7 helemaal automatisch. Netwerk gaat ook simpel. Kabel erin en via dhcp krijgt ie meteen een netwerkadres. Op mijn laptop met xp heb ik de bijgeleverde cd gebruikt om de printer te installeren voor netwerkgebruik, ook dit ging makkelijk en werkt prima. Je kan ook handmatig een ipadres ingeven.
De computer heeft een aan-uit knop maar staat normaal gesproken op standby.
Printer driver
Handige overzichtelijke printerdriver, alles in te stellen o.a. handmatig dubbelzijdig, boekjes printen en posters. Ik werk met windows maar ook Mac wordt standaard ondersteund.
Door het het verkregen ip adres in te typen in de browser log je in op de interne webserver (centreware web service) van de printer waar je ook allerlei handig info kan vinden als status toners, instellingen etc.
Printkwaliteit
Kwaliteit van kleurenprints is goed. Mooie gedetailleerd en strakke kleuren. Hij doet niet onder voor de 6125. Foto's zien er gewoon supervet uit. In de printer zit een starters tonerkit met dus minder toner maar das altijd zo. Op de folder staat dat je met de starterset 500 printjes mee kan maken op standaard kwaliteit. Ik print altijd op alle printers op de hoogste kwaliteit dus zal wel wat sneller gaan en zeker met wat foto’s erbij. Altijd nog goedkoper dan de oude inkjetjes
Verbruik
De printer is net nieuw dus over het toner gebruik kan ik nog niet veel zeggen, maar zal wel in lijn zijn met de 6125. Veel (foto)prints is veel toner verbruik.. zucht

…. Wat wel erg mooi is zijn de kleine compacte toners aan de zijkant, handig klikken en klaar. Verder geen opvangbakjes of fusers oid . Bij navraag hoorde ik dat de units in de machine gedurende de levensduur meegaan en onder garantie vervangen worden. Das nog mooier dus geen extra kosten, alleen maar toner kosten.
Snelheid
Volgens specs Kleur: tot 12 ppm en Zwart: tot 15 ppm. In de praktijk ligt dit wel lager, foto op a4 duurt ongeveer 10 seconden. Zwartwit heb ik niet gemeten maar voor mij snel genoeg.
Display
Handig klein display, taal in te stellen in Nederlands alle info te vinden, en aan te passen naar wens.
Garantie: 1 jaar on site garantie zit er op deze printer als je hem registreert op de website. Omdat ik deze als particulier heb gekocht is de wettelijke garantie 2 jaar, en werd ook bevestigd door Xerox zelf. Zal alleen wel niet het tweede jaar on site zijn, maar dat zien we dan wel. 6125 ook nog geen enkel probleem op gehad. Factuur maar even goed bewaren.
Tot nu toe ruim 100 printjes gemaakt op verschillende papier diktes ( o.a. 80 grams normaal en 160 grams glans colotech) en ben zeer tevreden, eigenlijk hetzelfde als de 6125 maar dan een stuk compacter dus zeker ook voor zakelijk een tip de volgende keer.
Geld terug actie
Xerox heeft een introductie actie en je kan 30 euro terug krijgen, snel verdiend.
Via de xerox site heb ik 30€ teruggevraagd, ging vlot. Factuur en serienummer, bic en iban van je bank opgeven die ik natuurlijk niet direct bijdehand had.