€ 469,- bij Coolblue.nl
  2. Gebruikersreviews

Wacom MovinkPad 11 Review

22 februari 2026, laatste update op 22 februari 2026, 28 views Rapporteer

Een heerlijk mat scherm, een fantastische pen en mijn applicatie, Krita, draait als een zonnetje. De Android schil heeft niet de gebruikelijke drie buttons (terug, home, all apps), maar werkt met gestures, en dat is best irritant.

Pluspunten

• Beste tablet stylus ooit
  • Licht, maar voelt stevig
  • Fantastisch scherm

Minpunten

• Android 14 en een vreemde shell
  • De naam is dom...

Ik ben de maintainer van Krita, een open source teken programma, dus ik ben altijd geinteresseerd in nieuwe teken hardware. Ik heb een remarkable, een tab s4, een iPad Pro (1e generatie), een Boox, een Kobo color met pennetje, een cintiq, een framework 12. Mijn Yoga is stuk, het bekende probleem met de platte batterij die niet gereset kan worden.

Van al deze hardware, inclusief de enorme cintiq, is de pen voor de MovinkPad voor mij het fijnste. De Samsung heeft een iel, klein pennetje, de yoga een ieler pennetje, de cintiq een te dikke pen en de iPad een te zware, te lange, topzware pen. Deze pen is dun als een potlood, heeft geen batterij nodig en heeft drie knoppen en verwisselbare punten van verschillende materialen.

Het scherm is helder, de resolutie hoog en de kleurechtheid voelt, weer voor mij, persoonlijk, heel goed. En het is mat... En heeft een lichte structuur die tekenen heel natuurlijk doet aanvoelen.

Het tablet zelf voelt premium, met een fijn aanvoelende rand en niet te smalle bezels. Smalle bezels maken het namelijk moeilijker om het tablet vast te houden als je tekent.

De hardware in het tablet is wat minder: maar 8gb geheugen en niet de snelste processor. Dat voel je wel als je een grotere tekening wilt opzetten of een grote of gecompliceerde brush gebruikt.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Wacom MovinkPad 11?