€ 38,- bij Amazon.nl Marketplace
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Nokia 110 4G Zwart Review

21 februari 2026, laatste update op 21 februari 2026, 17 views Rapporteer

Omdat mijn provider stopte met 2G moest ik een 4G telefoon kopen.
Er bestaan verschillende uitvoeringen van deze telefoon. Er zijn meerdere functioneel verschillende firmware versies in omloop en sommige toestellen zijn in Vietnam en andere in China geproduceerd. Ik heb er een aantal verschillende gehad. Die waren al snel kapot. Steeds de aankoopprijs als winkeltegoed terug gekregen maar ik moest wel steeds bijbetalen omdat de prijs gestegen was. En steeds een tijd wachten tot de telefoon door het reparatiebedrijf beoordeeld en afgeschreven was voor ik weer een nieuwe kon bestellen. Dit exemplaar komt uit China.
Het is duidelijk een product van HMD. De bediening is onhandig en zelfs gebrekkig. Het toetsenbord werkt heel slecht. Na een druk op een knop blijft het afwachten of en hoe vaak dat geregistreerd wordt. De beloofde accuduur wordt (ook na weken gebruik) niet gehaald. De accu en de telefoon zijn bruikbaar maar beperkt.

Pluspunten

• Geen "smartphone"
  • Niet duur

Minpunten

• Geen Nokia maar HMD
  • Slecht ontworpen firmware
  • Belabberd toetsenbord
  • Accu snel leeg

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Voor het eerste gebruik heb ik de dataverbinding bij de provider uitgeschakeld. Ik heb de telefoons daarna zonder SIM kaart opgestart en de data verbinding uitgeschakeld. (Met deze telefoons kan dat). Desondanks legden de telefoons contact met "de baas". Dat ten koste van het (door mij toch nooit gebruikte) datategoed binnen mijn bundel. Ik had de dataverbinding dus uitgeschakeld maar daar gaan ik en de provider dus niet over. Het toestel doet gewoon wat HMD wil. Bovendien verscheen er herhaaldelijk een tekst op het startscherm (dus geen SMS) die mij steeds opriep om op een link te klikken om daar een enquête in te vullen. De tekst verscheen steeds op schijnbaar willekeurige dagen maar altijd in de avond.Dat gebeurde ruim meer dan een half jaar herhaaldelijk.

Het toestel werkt onhandig maar is bruikbaar. Dit exemplaar werkt, na ruim twee jaar, nog steeds.

Het is geen Nokia maar HMD.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Nokia 110 4G Zwart?