€ 399,- bij Amazon.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Philips Evnia 27M2N6501L/00 Wit Review

17 februari 2026, laatste update op 17 februari 2026, 50 views Rapporteer
Product geleend +1

Dit is een Oled Paneel met uitmuntende beeldkwaliteit, voor een lage prijs. Het enigste nadeel is de AmbiGlow. Dit werkt niet zo goed als op Phillips TV's. Hopelijk lossen ze dit op in een firmware update.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Prijs/kwaliteitverhouding
  • Latency

Minpunten

• AmbiGlow vertraging

Ik heb de Philips Evnia 6000 27M2N6501L/00 nu een paar weken in gebruik en wauw… wat een verschil met mijn oude VA paneel. QD-OLED is echt next level. Zwart is ook echt zwart, geen grijze waas meer. Het contrast is echt geweldig en HDR ziet er fantastisch uit. Speel vooral shooters en de refresh rate + latency zijn echt subliem. Alles voelt direct en super vloeiend.

Wat ik ook top vind: hij is vanuit de fabriek al goed gekalibreerd en er zit een kalibratierapport van Philips bij. Kleuren zijn dus meteen accuraat zonder dat je zelf hoeft te tweaken. Dat zie je echt terug in zowel SDR als HDR content.

Installatie was trouwens echt simpel. Voet klik je er zo op vanuit de doos, geen gedoe met schroeven. Ook fijn dat zowel HDMI als DisplayPort kabel gewoon inbegrepen zijn.

Extra pluspunt vind ik dat je je toetsenbord en muis in de monitor kan pluggen. Scheelt weer kabels naar je pc. En die AI functies (Corsair en Zoom) zijn leuke extra’s, al gebruik ik die minder vaak.

Enige nadeel is AmbiGlow. Er zit ongeveer een seconde vertraging in en met HDR matchen de kleuren niet goed. Schijnt een firmware bug te zijn, zie meer mensen erover klagen. Als achtergrond verlichting is het prima, maar verwacht geen tv-achtige ervaring.

Al met al: voor deze prijs echt een topmonitor.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Philips Evnia 27M2N6501L/00 Wit?