WK 2026: Scoor de beste elektronica deals met ons advies Scoor jouw winnende opstelling tijdens dit WK
    € 589,- bij HiFi Klubben
  2. Specificaties 2.1-kanaals met 100W versterker en 6x HDMI | Gebruikersreviews

Denon DRA-900H Zwart Review

16 februari 2026, laatste update op 16 februari 2026, 288 views Rapporteer

Heerlijke, gemakkelijk te bedienen, receiver. Vol en stevig geluid (goede speakers vereist).

Pluspunten

• Goed geluid (met goede speakers natuurlijk)
  • Zeer gemakkelijk te bedienen (lekker ouderwets)
  • Veel opties (HDMI eARC, lossless streamen, HEOS, etc.)
  • Veel ingangen
  • Ethernet en/of WiFi, DAB, AM/FM
  • Sub-woofer aansluiting (2x)
  • Prijs!!

Minpunten

• TV schakelt af en toe ongewild naar geluid via DRA-900H (TV-probleem, denk ik)

Het aansluiten en instellen wordt via de TV-interface op eenvoudige manier uitgelegd (eigenlijk geen gebruiksaanwijzing hoeven raadplegen).

Ik ben overgestapt van een 5.1 systeem (AVR 2307 uit 2007) naar een 2.1 systeem en dat bevalt me prima. Het gebruik van de AVR 2307 was een stuk ingewikkelder (veel knopjes, drukken en draaien). Bij TV uitzendingen met spraak gebruik ik de speakers van de TV, daarvoor vind ik stereo niet passen. Een muziekprogramma gaat via de AVR-900H.
Ik wou eerst een Bluesound streamer kopen die Spotify lossless kan doorzetten naar de AVR 2307, maar enige studie leerde mij, dat de DRA-900H een veel goedkoper en gemakkelijker alternatief is.

Ik heb vier identieke floorstanding speakers aangesloten (A+B) met één subwoofer. Twee speakers met de sub in de zithoek bij de TV (A) en twee speakers in de eethoek (B).

Hoop er nog lang plezier van te hebben!
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Denon DRA-900H Zwart?

Oo zoek vanuit zelfde situatie naar een 2.x versterker. Hoe is de ervaring met media die bijvoorbeeld enkel een DTS audio stream heeft, pikt de receiver dit goed op en maakt deze er dan een degelijke stereo output van?

Aangezien ik Denon het zelf nergens zie noemen verwacht ik van niet namelijk, iets met licenties enzo.
Dit is wat ChatGpt er over zegt. Zelf heb ik geen ervaring met DTS.

Ja, een Denon DRA-900H kan een DTS-signaal in de praktijk naar stereo weergeven, maar met een belangrijke nuance.

De DRA-900H is namelijk een 2.2-kanaals stereoreceiver, geen volledige surroundreceiver. Daardoor:

speelt hij DTS-bronnen gewoon af via 2 luidsprekers (+ subwoofer),

maar hij decodeert niet alle uitgebreide surroundformaten zoals een echte 5.1/7.1 AVR dat doet. �

denon.com +1

Wat gebeurt er precies?

Bij een DTS-film of stream:

De bron (tv, mediaspeler, Apple TV, Blu-ray speler) moet meestal:

óf een stereo PCM-signaal sturen,

óf een compatibele downmix maken.

Daarna speelt de Denon dit gewoon netjes in stereo af.

Belangrijke instelling

Op veel tv’s moet je instellen:

PCM in plaats van:

Bitstream / DTS passthrough

Anders kan het gebeuren dat:

je geen geluid krijgt,

Mogelijk aandacht nodig bij:

Blu-ray met DTS-HD Master Audio

mkv-bestanden met puur DTS-spoor

passthrough via sommige tv’s

Beste instelling voor jouw situatie

Als je een tv gebruikt:

HDMI eARC/ARC naar de Denon

TV audio-output op:

PCM of

“Auto (PCM bij incompatibiliteit)”

Dan maakt de tv zelf de stereo-downmix en speelt de Denon het correct af.

De officiële productpagina van denon.com⁠� vermeldt ook duidelijk dat het een 2.2-kanaals receiver is.

Verder ben ik nog steeds zéér enthousiast over het apparaat.

[Reactie gewijzigd door wout.handel op 19 mei 2026 09:47]

Ik hoop dat je me even kunt helpen met deze dingen…Schakelt deze denon automatisch aan als je bijvoorbeeld de tv aanzet? En wisselt hij automatisch van kanaal als ik bijvoorbeeld overschakel naar mijn ps5, of stream met airplay? Of moet ik dit handmatig doen met de afstandsbediening?
Het apparaat schakelt inderdaad automatisch in m.b.v. eARC van de TV. Dit is ook uitschakelbaar.

Ook schakelt het apparaat automatisch in als je bijvoorbeeld in de spotify app een nummer kiest en in de spotify app de DRA kiest als afspeelapparaat.

Wanneer je meerdere ingangssignalen tegelijkertijd aanbiedt, moet je wel kiezen wat je wilt horen. Dat kan eenvoudig via de HEOS app.

Het apparaat schakelt ook automatisch uit als er geen ingangssignaal is gedurende een ingestelde tijd (default is 15 min.)

Persoonlijk vind ik het erg gemakkelijk bedienen. Misschien is het even wennen.

Verder is het voor de huisgenoten die niet houden van het werken met apps ook gemakkelijk te bedienen met de "klassieke" knoppen of de afstandsbediening.

Ik vind het nog steeds een super apparaat met een erg fijn geluid.

Marantz heeft een zelfde soort apparaat. Minder krachtig en toch wat duurder: https://www.marantz.com/nl-nl/product/amplifiers/stereo-70s/STEREO70S.html?dwvar_STEREO70S_color=Black
Super, dank voor je reactie! Het is niet dat ik echt meerdere ingangssignalen ga aanbieden. Het gaat me meer over het switchen. Dus ik stop met tv-kijken, en begin met muziekstreamen via airplay. Ik stop met muziek luisteren en start met gamen op de ps5 bijvoorbeeld. Als ik jouw reactie lees, zie ik dus dat dit automatisch gebeurt. Top.

Ik was langere tijd aan het kijken naar een sonos amp, of een denon home amp. Als ik dan dit vergelijk met wat die apparaten bieden, ben ik er denk ik wel uit!