€ 289,- bij Amazon.nl
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

DJI Osmo Action 4 Adventure Combo Zwart Review

13 februari 2026, laatste update op 13 februari 2026, 33 views Rapporteer

Ik kocht de DJI Osmo Action 4 Adventure Combo een paar jaar geleden om te gebruiken voor parachutespringen. Door de jaren heen is hij betrouwbaar gebleken bij negatieve temperaturen tot 15 000 voet, vertoont hij uitstekende horizon- en algemene stabilisatie tijdens vrije val sprongen en de videokwaliteit is voortreffelijk - hij presteert nog steeds zeer goed ondanks dat hij al een paar jaar oud is. Hij had toen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zeker nu ook.

Pluspunten

• Batterijduur
  • Temperatuurbestendigheid
  • Videokwaliteit
  • Waar voor je geld

Minpunten

• DJI Mimo

De Action 4 is met mij meegegaan op verschillende avonturen. Hij heeft harde klappen op de grond bij landingen doorstaan, koude temperaturen op grote hoogte, snelle drukveranderingen en lange dagen op de dropzone. Hij heeft zijn duurzaamheid in veel opzichten echt bewezen.

Enkele van de belangrijkste voordelen van de Adventure Combo zijn de batterij-pack en de case. De case laadt de batterijen snel op, heeft handige lampjes om eenvoudig de resterende batterijduur van alle drie de batterijen in de case te tonen, en is slim en gemakkelijk in te pakken voor je reizen.

Als je meer van een vlogger bent, komt de handgreep goed van pas. Aan de onderkant zit een gestandaardiseerde statiefschroef die past op de meeste statiefpoten (de statiefpoten zijn niet inbegrepen en moeten apart worden aangeschaft). De handgreep ligt comfortabel in de hand en kan worden uitgeschoven. Ik heb dit persoonlijk handig gevonden voor het opnemen van video's uit de windtunnel en kijk ernaar uit om de zuignap-mount van DJI uit te proberen.

De Adventure Combo wordt geleverd met verschillende bevestigingsopties voor diverse sporten, waarvan ik er zelf geen heb gebruikt. Voor parachutespringen ben ik gegaan voor een mount van een derde partij van Adrenaline Workshop om de meest snag-vrije ervaring te krijgen, iets wat belangrijk is bij parachutespringen. Natuurlijk kunnen de meegeleverde mounts mogelijk worden gebruikt, maar ik zou het persoonlijk niet aanraden voor extreme sporten.

Een van de nadelen van het DJI-ecosysteem is de Mimo-app. In vergelijking met de concurrent (GoPro) heeft deze minimale functies. Natuurlijk doet de Mimo zijn kerntaak goed met bibliotheekweergave, video's afspelen, trimmen en schermopname direct vanuit de app. Maar daar houdt het op. Het is natuurlijk mogelijk om de GoPro-app te gebruiken voor gedownloade video's op je apparaat, maar dat gaat gepaard met de moeite om de video's eerst te moeten downloaden om de "frame voor frame" weergavefunctie te hebben die DJI (nog) niet zelf aanbiedt.

Al met al ben ik erg blij met mijn aankoop en om voor de niet-GoPro optie te gaan om een marktmonopolie te voorkomen. Ik zie steeds meer mensen overstappen naar andere ecosystemen, zoals DJI en Insta360, wat de markt competitiever maakt in functionaliteit en prijs. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt, en ik ga mijn Action 4 voorlopig zeker niet vervangen!

Heb jij ook een DJI Osmo Action 4 Adventure Combo Zwart?