€ 915,69 bij Amazon.nl Marketplace
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Gigabyte AORUS FO32U2P Review

12 februari 2026, laatste update op 12 februari 2026, 19 views Rapporteer

Prachtig scherm en mooi beeld. Daarnaast heeft het ook de benodigde functies voor thuiswerken met name power delivery via USB-C natuurlijk, KVM switch, en DisplayPort-out voor daisy chaining van een tweede scherm. Die laatste twee werken meestal wel, met wat geduld, als je al gewend bent van een Dell scherm waar het allemaal lekker soepel draaide en schakelde automatisch en alles.

Pluspunten

• Prachtige beeld
  • Dun, relatief licht, lijkt me stevig genoeg
  • Voldoende aansluitingen voor thuiswerk

Minpunten

• KVM switch werkt...meestal
  • DisplayPort out aka daisychain werkt...meestal
  • Luidsprekers waren totaal niet nodig
  • Laatste firmware nog uit okt '24

Mijn gebruik is misschien wat specifiek en dit scherm is, van wat ik heb gezocht en gezien, de enige 4k OLED met alle functies die ik wilde (USB-C PD 60W+, KVM switch, DP out, voor een ~normale prijs). Het werkt uiteindelijk allemaal wel, maar het automatisch schakelen van input werkt niet echt lekker en moest ik toch uitzetten. DP daisy chaining heeft soms een uit/aan nodig, anders gaat de andere scherm (een oude Dell IPS) niet aan. Als je deze functies nodig hebt kom je vrij snel op Reddit threads van 1-2 jaar geleden over hetzelfde problemen, want....geen firmware updates sinds '24.

Voor de echte tests en kwaliteiten van het paneel zelf is de Tweakers review het beste. Hiervoor had ik een 60Hz IPS en het verschil is gigantisch.

De OSD is uitgebreid, je kan van alles en nog wat aanpassen, zeker de RGB op de achterkant uitzetten, en ook de twee extra knopjes als een soort shortcut.

Wat ook mooi is is dat het een normale monitorarm het prima kan dragen. De geleverde voet heb ik niet meer dan een dag gebruikt.

Heb jij ook een Gigabyte AORUS FO32U2P?