Als verstokte vrijgezel heb ik mijn praktijk ervaringen met wassen en wasmachines.
Met mijn
Anker Solix F3800 powerstation die tussen mijn Zanussi uit 2009 zit, kan ik het verbruik in wattage zien per wasprogramma onderdeel.
Het verwarmen zit in de eerste 10 minuten, daar zit de hoogste wattage en die is afhankelijk van het ingestelde graden. Met 40 gr. katoen was programma is bij mijn oude Zanussi het verbruik 10 minuten lang in verwarmen 2238 watt, bij 60 graden (Eco stand) voor beddengoed is dat 2518 watt, 12 minuten lang.
90 graden doe ik maar 1x per maand met handdoeken, dat is alleen puur om de afvoerleidingen goed te reinigen en dat trekt hij 2612 watt, maar 6 minuten, ik kies dan voor verkorte wasprogramma en centrifuge op 1200 tpm. Centrifugeren met 1200 watt is gemiddeld 360 watt.
Alles van katoen, synthetisch, polyester, gebruik de 40 graden katoen was programma en 1200 tpm is prima, drogen in een kamertje waar de zon op schijnt is alles zo droog, raam op tocht standje / of raamrooster open en de kamerdeur op een haakje is het beste droogmachine.
Voor opmaak van je review, gebruik meer spaties in tekstblokjes, maximaal 10 regels, het leest fijner, gebruik de afbeeldingen in de tekst. Zet de cursor in de tekst waar je het plaatje wil plaatsen en click dan op het plaatje onderaan welke je wil plaatsen.
Mijn Zanussi uit 2009 heb ik destijds gekocht uit grondig onderzoek (consumentenbond advies) waar belangrijk zaken gelden: sluiting van de deur: volledig metaal, dus de deur als het slot. Geen metaal legering verschillen met de trommel en het vliegwiel, dus geen aluminium vliegwiel op de RVS trommel.
Schoonmaak luikje aan de onderkant, dat je het afvoer filter kan reinigen (dat doe 1x per maand NA de 90 graden korte was van de handdoeken) Dat je het zeepbakje er volledig uit kan halen om te reinigen (gebruik lange tandenborstel met 2 kanten borstel of een dunne ragger van je gootsteen)
Na elke wasbeurt de rubber trommel ring reinigen, check of er geen water in blijft staan.
Mijn Zanussi is zo gekocht, met die voorwaarden en nu weet je ook waarom hij na 17 jaar nog steeds probleemloos wast, nooit reparatie in geweest.
Ik koop ook nooit de goedkoopste van een model, de volledig metalen deursluiting en regelmatig schoonmaken bepaald de levensduur, niet het merknaampje.