Iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 Zwart Review
10 februari 2026, laatste update op 10 februari 2026, 16 views
Rapporteer
Product gekocht
Degelijk gebouwde monitor, echter voor mij ('snelle' computergebruiker) niet bruikbaar vanwege hoge response times die overshoot veroorzaken, ook bij simpele taken als door een PDF scrollen.
Pluspunten
- stevige voet
- laag energieverbruik
2 van 5 sterren (Slecht)
Eerste indrukken positief; geen grote stukken piepschuim, stevige kartonnen verpakking en een monitor die met enkele minuten op de plek staat. De bouwkwaliteit is dik in orde en het geheel voelt stevig aan. Aangesloten met de meegeleverde displaysport kabel en de opstelling is klaar.
De OSD is wat wennen, echter wel doorheen te komen, deze naar fabrieksinstellingen gezet en tijd om de monitor te gaan testen. Het eerste wat opvalt bij aanzetten en configureren van de monitor is dat er ghosting/overshoot lijkt op te treden, in de windows settings menu's (!). Wat ik ook probeer te tweaken, overdrive, refresh rates, G-sync, alle 'energy-saving' features uit, andere kabels, ik krijg het er niet uit.
Mijn oude monitor (Dell P3421W) had hier geen last van en het alternatief (ASUS ROG XG27ACS) heeft deze problemen ook niet, dus deze aankoop (Iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 Zwart) is retour gegaan. Geen idee of dit een algemeen probleem is bij de XUB2763QSU-B1 monitoren, echter ik had het er persoonlijk niet op gegokt.