Ten eerste lijken sommige van de muizen getroffen te zijn door een productiefout (zoek op:
"mx master 4 metallic tick sound"). Er komt een heel irritante, hoge-toon piep uit de muis. Meerdere klanten hebben dit gemeld en Logitech vervangt deze units ook. Wel gek dat ze nog met deze fout worden verkocht.
Deze muis is zeer afhankelijk van Logitech software op je PC/Mac. Als je deze niet hebt, kun je vrijwel niets aanpassen en werkt hij eigenlijk te "dom". Die afhankelijkheid vind ik geen fijn idee. Als de software stopt met werken, of je reset je computer, ben je dus al die aanpassingen kwijt. Er zit namelijk geen geheugen op de muis, dus hij onthoudt zelf niks - stom toch? Recentelijk is er ook een groot incident geweest bij Logitech, waarbij de Logitech software op Mac computers stopte met werken vanwege een certificaat issue. Dat is gewoon niet oké voor zo'n groot bedrijf.
Vervolgens de foward/backward knoppen aan de zijkant van de muis. Deze werken in de browser prima, maar wanneer je deze als keybind wilt gebruiken in bijv. games, dan werkt dit niet. Dat gebeurt bij geen enkele muis, alleen bij de MX Master 4. Ook online klagen veel gebruikers hierover. De Logitech software staat je dus niet toe om die knoppen een ander doel te geven in videospellen. Erg jammer.
En ten slotte de ergonomie. Dit kan natuurlijk erg verschillen per persoon, maar ik vind de palm arch te groot. Ik moet mijn handpalm op een vervelende manier over de muis heen buigen en dat veroorzaakt op den duur kramp.