€ 659,- bij Amazon.nl Marketplace
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 Zwart Review

6 februari 2026, laatste update op 6 februari 2026, 79 views Rapporteer

Nu een aantal weken in bezit. Goed scherm, prettige ervaring tot nu toe qua kleurcontrast en opties die het scherm biedt tegen burn-in. Het submenu van het scherm is ook makkelijk in gebruik.
Het enigste waar ik tegen aan ben gelopen is kabelmanagement wat niet helemaal goed lukt om de kabels netjes weg te werken.

Pluspunten

• Glossy scherm
  • Fijne opties tegen burn-in
  • Mooie kleuren
  • Fijne OSD

Minpunten

• Kabel management

Ik kom van een Curved Samsung VA monitor en was toch wel benieuwd hoe OLED is. Ondertussen heb ik dit scherm nu een aantal weken in bezit. Ik ben van dit scherm wel onder de indruk, wat mij gelijk opviel waren de veel betere kleuren die dit scherm kan tonen. Dat is immers ook de kracht van OLED en het is niet overdreven.

Daarnaast biedt dit scherm ook een aantal handige opties voor het tegen gaan van burn-in. Wat ik het beste van dit scherm vind is dat het je niet lastig valt met het uitvoeren van een "Panel Protect" zoals MSI het noemt. Als je na 4 uur gebruik en binnen 24 uur je scherm op idle laat staan voor langer dan 10 minuten voert hij het zelf uit zonder enige input van de gebruiker. Ik las namelijk veel verhalen over pop-ups tijdens een gamesessie of iets dergelijks waar je niet onderuit kon komen. Dit is met dit scherm dus gelukkig niet het geval. (Tenzij je het scherm langer dan 24 uur aan laat, wat ik gok dat bij de meeste mensen niet het geval is.)

Verder zijn er veel opties aan te passen qua kleuren en profielen etc. Ook de preventieve opties tegen burn-in zijn allemaal in een aantal intensiteiten in te stellen. Dingen zoals pixelshift, waarbij een kleine zwartebalk aan een rand van je scherm te zien is, zijn echter niet uit te zetten. In het begin had ik last van de balk maar na een aantal dagen zul je er niks meer van merken.

Zoals anderen ook al aangegeven hebben is kabelmanagement met deze schermen wel lastig, het is mij in ieder geval niet helemaal gelukt om de kabels netjes weg te werken.

Als laatste wil ik het punt over de helderheid van de schermen aanstippen. Persoonlijk heb ik er niet veel last van en vind ik de glossy laag wel prettig, maar bij mij schijnt de zon niet direct op de schermen en ik vind de helderheid die het scherm biedt genoeg. Mocht de zon daadwerkelijk bij jou op de schermen schijnen zal de combo van het glossy scherm met de ietwat mindere helderheid vergeleken met andere schermopties toch wel iets zijn wat meegenomen moet worden.

Al met al ben ik zeer tevreden met de schermen.

Heb jij ook een MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 Zwart?